fbpx
Aanpak vuilstortplaats Ornamibo in volle gang

GFC NIEUWS-De centrale vuilstortplaats te Ornamibo krijgt de nodige aandacht van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie.

Zo is de afdeling Vuilophaal- en Verwerkingsdienst samen met andere afdelingen van het ministerie bezig met diverse werkzaamheden op het terrein.

Het hoofd van de afdeling, Claudia Maatsen, juicht de situatie toe en geeft aan dat er hard gewerkt wordt om verbetering te brengen op de stortplaats.

Het rehabiliteren en aanleggen van infrastructuur op de vuilstortplaats zijn enkele werkzaamheden die worden uitgevoerd door de afdeling Wegen van het ministerie van OWT&C.

Voor Maatsen is het belangrijk dat de wegen er zijn zodat in geval van een calamiteit de plek makkelijker te bereiken is en deze wegen zorgen voor het sneller dumpen van vuil. Deze wegen zullen onderhouden worden door de afdeling Wegen.

Een andere ontwikkeling is ook dat de verlichting op de stortplaats wordt aangepakt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Energie Bedrijven Suriname. Verlichting is zeer belangrijk omdat er in de avonduren ruim 60 dumptrucks zijn die zich naar Ornamibo begeven om vuil te dumpen.

Verder is het dagelijks afdekken van het gestort vuil ook een van de belangrijke werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat de stank wordt verminderd. Het afdekken van gestort vuil is tevens een vereiste die moet worden nageleefd.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…