Aanmatigende toon Nederland afgestraft door regering

GFC NIEUWSREDACTIE- In de Tweede kamer zijn aanmatigende uitspraken gedaan ten aanzien van de vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk.

Minister Albert Ramdhin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in een schrijven onomwonden namens de regering hierop gereageerd, door Nederland erop te wijzen dat de vp een integraal en ondeelbaar onderdeel is van de regering. Hij is democratisch gekozen en geïnstalleerd in functie.

Op 28 januari heeft het PVV-Kamerlid Raymon de Roon zich vergaloppeert met vergaande uitspraken aan het adres van de vp. Via de media heeft de regering deze aantijging vernomen.

Minister Ramdhin gaf aan dat hieromtrent formeel een statement is gestuurd naar de Nederlandse Ambassade.

Hierin is gevraagd dat Nederland respect en erkenning heeft voor de democratische installatie en politici in functie, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Een andere kwalijke zaak waarop ook expliciet is gewezen, zijn de juiste grenzen van de Republiek Suriname. Nederland heeft een verkeerde kaart gebruikt bij het geven van reisadvies.

Het frappante hiervan is dat de grenzen door de toenmalige minister Joop den Uyl bij de onafhankelijkheid overhandigd zijn aan de Surinaamse regering.

Overige berichten