Aanmaning Volksgezondheid naar ministeries en bedrijven die zich niet houden aan Covid-regels

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft opnieuw een aanmaning gestuurd naar alle ministeries, directies van bedrijven in Suriname en parastatale organisaties over het verplicht op hebben van mond- en neusbedekking op de werkvloer.

De directies worden op het hart gedrukt om hierop toe te zien. In de brief wordt aangehaald, dat terwijl het opzetten van een mond-en neusbedekking verplicht wordt gesteld voor bezoekers, personeel zich niet houdt aan de regels door zelf geen mond-en neusbedekking op te doen.

De minister wijst er verder op dat voor de ministeries bij presidentieel is vastgelegd dat men met een minimale bezetting werkt voor prioriteitsdiensten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jongen met gigantisch gezwel in gezicht kan na 4 jaar voor het eerst lopen

Vooral met de veel snellere verspreiding van het van het virus door Britse en Manausvarianten is het van belang dat eenieder zich houdt aan de maatregelen, wordt benadrukt.

Uit onderzoek van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het Outbreak Managementteam blijkt dat er besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, omdat medewerkers onderling zich niet houden aan de maatregelen, zoals afstand houden, mond-en neusbedekking en handen desinfecteren.

De minister wijst erop dat de boete voor de overtreding van het gebruik van mond-en neusbedekking SRD 150 bedraagt.

Overige berichten