fbpx

Aanmaak E- ID kaarten hervat

GFC NIEUWS- Het aanmaken van E – ID kaarten (Electronische-Identiteitskaarten) is vanaf vandaag weer mogelijk.
Op BVB Combé heeft heden donderdag 10 september 2020 de hervatting van de aanmaak plaatsgevonden. CBB directeur Anastatia Pokie – Kanapé geeft aan dat de inrichting op de ID-booths niet berekend was op de Covid-19-pandemie. Hierdoor was het ministerie ter bescherming van haar medewerkers en de burgers genoodzaakt de aanmaak van ID kaarten te staken.
In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de nodige voorzieningen getroffen voor een veilige afhandeling van aanvragen. Burgers kunnen vooralsnog tussen 08:00 – 13:00 uur bij de onderstaande CBB – kantoren terecht voor het aanvragen van een E-ID:
– CBB – kantoor Combé
– CBB – kantoor Meerzorg
– CBB – kantoor Kwatta
– CBB – Flora
– CBB – kantoor Lelydorp
Landelijk zijn er 18 E-ID units. Het streven is om binnen korte tijd ook de voorzieningen te treffen op de overige bureaus, zodat overal van het land waar er E-ID units zijn burgers terecht kunnen voor de dienstverlening. In het perspectief van éénheid in beleid heeft districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord – Oost in samenwerking met het Bureau van Burger Zaken (CBB), het initiatief genomen om het indienen van aanvragen voor seniorenburgers, gepensioneerden, mensen met een beperking, geriefelijker te maken. Voor deze groep burgers is er een speciale unit in het gebouw van de Districtsraad ingericht.
De hervatting vond plaats in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo.

BEKIJK OOK
Parlement akkoord met Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag