fbpx
Aanmaak E- ID kaarten hervat

GFC NIEUWS- Het aanmaken van E – ID kaarten (Electronische-Identiteitskaarten) is vanaf vandaag weer mogelijk.

Op BVB Combé heeft heden donderdag 10 september 2020 de hervatting van de aanmaak plaatsgevonden. CBB directeur Anastatia Pokie – Kanapé geeft aan dat de inrichting op de ID-booths niet berekend was op de Covid-19-pandemie. Hierdoor was het ministerie ter bescherming van haar medewerkers en de burgers genoodzaakt de aanmaak van ID kaarten te staken.

In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de nodige voorzieningen getroffen voor een veilige afhandeling van aanvragen. Burgers kunnen vooralsnog tussen 08:00 – 13:00 uur bij de onderstaande CBB – kantoren terecht voor het aanvragen van een E-ID:
– CBB – kantoor Combé
– CBB – kantoor Meerzorg
– CBB – kantoor Kwatta
– CBB – Flora
– CBB – kantoor Lelydorp

Landelijk zijn er 18 E-ID units. Het streven is om binnen korte tijd ook de voorzieningen te treffen op de overige bureaus, zodat overal van het land waar er E-ID units zijn burgers terecht kunnen voor de dienstverlening. In het perspectief van éénheid in beleid heeft districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord – Oost in samenwerking met het Bureau van Burger Zaken (CBB), het initiatief genomen om het indienen van aanvragen voor seniorenburgers, gepensioneerden, mensen met een beperking, geriefelijker te maken. Voor deze groep burgers is er een speciale unit in het gebouw van de Districtsraad ingericht.

De hervatting vond plaats in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.