Aanleg waterleidingnet naar Crematieoord Uitkijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanmorgen is het startsein gegeven voor de aanleg van waterleidingbuizen aan de Shabier Isaakweg, Jarikaba, ten behoeve van het Algemeen Crematieoord Uitkijk.

De Shabier Isaakweg is ongeveer 3KM lang, waarvan slecht de eerste 300M voorzien is van waterleidingbuizen. De Surinaamse Waterleiding Maatschappij zal nu de hele weg voorzien van 4 duim waterleidingbuizen.

De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, gaf aan dat dit initiatief van de regering zeer te waarderen is vanwege het feit dat op het crematieoord Uitkijk thans dagelijks crematies plaatsvinden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Gezondheidsautoriteiten weigeren toe te geven: vitamine D- tekort zorgt voor ernstiger verloop COVID-19

Voor de hygiëne is dit erg belangrijk voor de bezoekers waarbij ze na het afscheid gebruik kunnen maken van schoon water om hun handen te wassen, maar ook nu tijdens de Coronapandemie is schoon water erg belangrijk.

Ten tweede gaf ze aan dat met de aanleg van de waterleiding naar het Crematieoord, dit ook gaat helpen in de ontwikkeling van dit gebied.

Heel wat landbouwpercelen langs de weg naar het Crematieoord en daarna zijn verlaten, omdat de basisvoorzieningen z.a. water en elektriciteit ontbreken.

In het kader deed districtscommissaris het verzoek aan de regering voor het doortrekken van het elektriciteitsnet vanaf het pompgemaal tot het Crematieoord.

Na de toespraken werd symbolisch een buis aangelegd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten