Aanleg waterleidingbuizen te Ricanau Mofo

GFC NIEUWS-De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is begonnen met de aanleg van buizen ten behoeve van de drinkwatervoorziening te Ricanau Mofo in Marowijne.

Het startsein hiertoe werd vorige week gegeven. Nadat de buizen in de grond zijn geplaatst, volgt de fase waarbij het waterleidingbedrijf de koppeling met Moengo zal maken.

In totaal wordt er 10 kilometer aan buizen aangelegd, zegt SWM- diensthoofd Regio-Oost, Clyde Sengwai aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het is een groot project en de SWM heeft volgens het diensthoofd zestig werkdagen hiervoor zestig werkdagen uitgetrokken.

Uit een voorlopige registratie telt het dorp Ricanau Mofo 200 huishoudens en die zullen allemaal op het waterleidingnet worden aangesloten. Momenteel maken de bewoners gebruik van regenwater en water uit de nabij stromende rivier.

Vanwege de hoge productiekosten kan het water niet gratis geleverd worden aan het dorp. De burgers zullen daarvoor een bijdrage leveren.

Assembleelid Grace Watamaleo is blij dat het project van de grond is gekomen. Hiermee heeft de overheid ‘een stukje leven’ gebracht naar de bewoners van Ricanau Mofo. Er is volgens haar veel bedrijvigheid in het gebied.

Naast de werkzaamheden van de SWM wordt de weg ook aangepakt. Daarnaast staat Ricanau Mofo bekend als landbouwgebied.

Volgens Watamaleo zullen de recente voorzieningen een enorme bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het dorp.

Districtscommissaris Kenya Pansa zegt dat de regering voornemen is om overal in het land duurzame ontwikkeling op gang te brengen. In betrekkelijk korte tijd zijn er meerdere gebieden in Marowijne voorzien van water.

Eerder mochten de dorpen Abadoekondre en Benatimofo al genieten van het water uit de kraan.

Het schoolhoofd van O.S. Ricanau Mofo zegt dat leerkrachten en leerlingen jaren hebben verzocht om schoon drinkwater. Als er geen water beschikbaar was, moesten de kinderen water halen uit een kreek.
Met de aanleg van de buizen hoeft dat straks niet meer.

Kapitein Mesach Banwari is bijzonder ingenomen met deze stap die hij bestempeld als duurzame ontwikkeling.

Overige berichten