fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Aanleg buizen van Calcutta naar Boskamp een prestatie

De aanleg van het buizennetwerk vanaf Calcutta naar Boskamp in het district Saramacca kan een prestatie genoemd worden. Het gaat om een afstand van bijkans 35 kilometer en ondanks de beperkte financiële middelen kan het vissersdorp nu van schoon drinkwater genieten. Woorden van districtscommissaris Laksmienarain Doebay bij de officiële ingebruik name van de eerste aansluiting in het eerdergenoemd gebied.

Mede dankzij lokale partners als Staatsolie is het gelukt het water tot naar Boskamp te brengen, zei de DC tijdens de officiële plechtigheid. Hij kan zich nog herinneren dat eerder veel geld neergeteld moest water om het water te transporteren naar het vissersdorp. Die hoge kosten komen binnenkort weg te vallen, liet hij weten. Hij is zeer verheugd, dat dit gebied nu de beschikking heeft over een basisrecht. Als burgervader is hij dan ook gerust gesteld dat zijn kinderen nu gezond water hebben.

OOK INTERESSANT
Gebruikers bezorgd over advertenties op YouTube TV

SWM heeft eerder al projecten in het district heeft uitgevoerd en er volgen meer. SMW-topman Marlon Oosterling bracht naar voren dat in februari hij het waterprobleem van te Boskamp heeft bestudeerd en aangegeven dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Velen geloofden het niet maar nu stroomt het water uit de kraan, zei hij.

Hij riep de gemeenschap op zich vanaf maandag te registeren bij het SWM-kantoor om zo op het net te worden aangesloten.

Assembleelid Naomi Samidin gaf aan de bewoners te zullen begeleiden in het aanvragen van een wateraansluiting. De samenleving moet volgens haar weten dat de overheid niet alleen praat maar ook uitvoert. Dat Boskamp nu over gezond drinkwater beschikt is daar een voorbeeld van, zei ze.