fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Aankondiging boetes op JAP Luchthaven tegen gevonniste verkeersovertreders

Ingaande 15 december zal de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS), die belast is met het executeren van verkeersvonnissen, haar werkzaamheden ook uitvoeren op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven

Dit houdt in passagiers die op reis gaan, maar eerder een bekeuring hebben gehad voor een verkeersovertreding en die de boete niet hebben voldaan, door de rechter veroordeeld zijn en een opgelegde vonnis op hun naam hebben staan.

Een gerechtelijk verkeersvonnis houdt in dat de overtreder bij verstek is veroordeeld tot het betalen van een door de rechter bepaald geldbedrag dan wel het uitzitten van een subsidiaire hechtenis van een aantal dagen of weken.

Om te voorkomen dat bij de paspoortcontrole vertrekkende passagiers aan een kant worden geroepen, worden deze passagiers zeven dagen voor vertrek, van maandag tot en met vrijdag van 07.00 – tot 10.00 uur, in de gelegenheid gesteld om op de basis van de afdeling ANRS te informeren of zij wel of geen verkeersvonnis op hun naam hebben staan ter afhandeling hiervan. De afdeling ANRS is gehuisvest in het gebouw van politiebureau Latour.

OOK INTERESSANT
Vissers gaan elkaar te lijf met kapmessen en houwers

Leden van de afdeling ANRS zullen zich naar de luchthaven begeven om bij de weigerachtige passagiers de achterstallige betalingen te innen.

Om te voorkomen dat de passagier zijn of haar voorgenomen vlucht mist, doet de politie een dringend beroep op zulke reizigers de hun opgelegde boete(s) te voldoen ter voorkoming dat men in hechtenis wordt genomen.

Arriverende passagiers, die verkeersvonnissen op hun naam hebben staan, zullen na aankomst op de JAP internationale luchthaven hierover worden geïnformeerd.

Hierna zullen ze worden opgeroepen om zich binnen drie dagen na aankomst op de afdeling ANRS te melden voor de afhandeling van hun zaak.(GFC)