fbpx
Aanhoudingen aan de Surinaamse grens

GFC NIEUWS- Na meerdere malen te hebben gewaarschuwd voor illegale overtochten aan de grens van Suriname, zijn de autoriteiten overgegaan tot het verrichten van aanhoudingen.

Hoofdinspecteur Naarden van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft tijdens de persconferentie verslag gedaan van de situatie in Nickerie en Albina.

Zeven bootsmannen zijn in de vroege ochtend van 19 april aangehouden te Albina en in Nickerie zijn vijftien personen aangehouden.

De bootsmannen smokkelden mensen en goederen over de Marowijnerivier van en naar Frans- Guyana en creëerden hiermee een onveilige grens. Illegalen die hierop betrapt worden, zullen worden aangehouden en tenminste 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in het Zorghotel.

Er zijn momenteel 43 illegalen in verplichte overheidsquarantaine in het Zorghotel, deelde kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het NCCR, mee. “Illegaal de grens oversteken is een strafbaar feit”, benadrukte hij.

Hij haalde aan dat het zo niet langer door kan gaan en dat wordt gekeken naar strengere maatregelen om het illegaal oversteken tegen te gaan. Slijngaard roept eenieder op die kennis heeft van personen die illegaal het land binnenkomen om dat door te geven op het nummer 144.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…