Aanhoudingen aan de Surinaamse grens

GFC NIEUWS- Na meerdere malen te hebben gewaarschuwd voor illegale overtochten aan de grens van Suriname, zijn de autoriteiten overgegaan tot het verrichten van aanhoudingen.
Hoofdinspecteur Naarden van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft tijdens de persconferentie verslag gedaan van de situatie in Nickerie en Albina.
Zeven bootsmannen zijn in de vroege ochtend van 19 april aangehouden te Albina en in Nickerie zijn vijftien personen aangehouden.
De bootsmannen smokkelden mensen en goederen over de Marowijnerivier van en naar Frans- Guyana en creëerden hiermee een onveilige grens. Illegalen die hierop betrapt worden, zullen worden aangehouden en tenminste 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in het Zorghotel.
Er zijn momenteel 43 illegalen in verplichte overheidsquarantaine in het Zorghotel, deelde kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het NCCR, mee. “Illegaal de grens oversteken is een strafbaar feit”, benadrukte hij.
Hij haalde aan dat het zo niet langer door kan gaan en dat wordt gekeken naar strengere maatregelen om het illegaal oversteken tegen te gaan. Slijngaard roept eenieder op die kennis heeft van personen die illegaal het land binnenkomen om dat door te geven op het nummer 144.

Overige berichten