fbpx

Aanhouding op Johan Adolf Pengelluchthaven

Het Bestrijding Internationale Drugs (BID) team heeft op zaterdag 25 november op de internationale Johan Adolf Pengelluchthaven Jurmain R. aangehouden. Hij had geldbedragen in euro en SRD bij zich die in beslag zijn genomen.

Jurmain wordt ervan verdacht op vrijdag 30 juni van dit jaar tijdens een transactie bij een bankinstelling een zip-lock zak, met vreemde valuta en SRD bij de kassa te hebben weg genomen. De benadeelde deed aangifte van deze diefstal.

Volgens verklaring van de aangever bekeek hij na het ontdekken van de diefstal de camerabeelden. Verder gaf hij aan dat Jurmain de kassa van de bank had aangedaan om een bedrag in valuta over te maken naar het buitenland.

Op een bepaald moment verliet de kassamedewerkster haar ruimte om de overmaking in een andere ruimte te controleren. Bij die gelegenheid slaagde Jurmain erin om geldbedragen in de zip-lock zak te duwen en vervolgens te nemen vanuit de schuifbare ladenbak. De buit plaatste hij direct in zijn broekzak.

OOK INTERESSANT
Politie Albina zal optreden tegen foutparkeerders

Na de afhandeling van de geldovermaking, verliet hij de bank. De politie werd ingeschakeld. Jurmain werd opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven.

Toen de dief op 25 november op vertrek stond naar het buitenland, werd hij door het BID team aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Een deel van de buit is terug gevonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst, schrijft de PR van het KPS.(GFC)