fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Aanhoudende regens stagneren werk MZ in Sipaliwini

GFC NIEUWS- Sinds de epidemiologische missie van de Medische Zending (MZ) in Paramaribo is teruggekeerd na Sipaliwini te hebben aangedaan, heeft de MZ het gebied niet meer kunnen aandoen.
Hieraan liggen de aanhoudende regens ten grondslag. MZ-directeur Herman Jintie zegt dat met uitzondering van Kawemhakan alle vliegvelden onbegaanbaar zijn. “Vanaf het moment dat we terug zijn, regent het verschrikkelijk in het zuiden,” aldus directeur Jintie.
Hij benadrukt dat er geen vluchten kunnen worden uitgevoerd, waardoor de missie die MZ gepland heeft nog niet heeft plaatsgevonden. Jintie zegt dat de Medische Zending desondanks de situatie in het zuiden blijft monitoren vanuit haar 51 poliklinieken. Er is goed contact met de dorpen en de poliklinieken.
Het stemt de directeur goed dat de situatie niet is verergerd. “Integendeel, de mensen maken het goed, er zijn geen nieuwe gevallen van griep of griep gerelateerde verschijnselen,” aldus de directeur. Hij zegt dat het team tijdens haar aanwezigheid in Sipaliwini heeft geconstateerd dat de situatie niet ernstig was, in de zin dat mensen niet ernstig ziek waren.
De missie kwam terug naar de stad met de uitgevoerde testen in de hoop dat het om gewone griepgevallen ging. Echter werd geconstateerd dat het om een corona-infectie ging, waardoor de COVID-barometer landelijk ook omhoogging.
Desondanks maken de mensen hun nu redelijk goed. Directeur Jintie zegt dat de Medische Zending dagelijks contact heeft met haar polikliniek in Sipaliwini. Ook is het team gereed om te vertrekken zolang de situatie dat toelaat.
Jintie: “We zijn nu drukdoende te kijken naar andere mogelijkheden om het gebied aan te doen. We zijn elke dag in contact met de vliegmaatschappij die klaarstaat om ons te vervoeren, alsook de luchtvaartdienst.”

OOK INTERESSANT
Man aangehouden voor stelen pakken zoutvlees uit supermarkt