fbpx

Aanhoudende cashvoorraadprobleem noopt tot verdere aanpassing opnamelimieten

GFC NIEUWS- Banken zijn wederom genoodzaakt om de opnamelimieten bij de Automatic Teller Machines (ATM’s) en contanten bij de banken wederom aan te passen.
Deze maatregel is genomen vanwege het aanhoudende cashvoorraadprobleem in SRD’s en USD’s, schrijft de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) in een persbericht.
Het gaat om de volgende aanpassingen:
• Het verder verlagen van de dagopnamelimiet bij de ATM’s. Informeer bij uw huisbank naar de geldende opnamelimieten.
• Het verder beperken van contante opnames in SRD’s en USD’s bij de kassa’s in de bank. Informeer bij uw huisbank naar de geldende opnamelimieten.
• Een beperkte bevoorrading van de ATM’s.
Benadrukt wordt dat er geen beperkingen zijn op girale overmakingen.
De SBV hekelt het dat zij wederom geconfronteerd wordt met de gevolgen van het cashprobleem en de irritatie die deze overmachtssituatie veroorzaakt. “Er wordt nauw samengewerkt met de Centrale Bank van Suriname en alle andere stakeholders, om tot een structurele oplossing te komen voor dit aanhoudende probleem. De schaarste aan contante SRD’s en USD’s heeft geen verdere consequenties voor het giraal betalingsverkeer,” wordt aangevoerd.
Op de samenleving wordt een beroep gedaan om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online- en mobile banking, e-wallets en POS.
Aan de winkeliers wordt verzocht om de POS-betaalmogelijkheden beschikbaar te stellen en aan te bieden aan klanten.

BEKIJK OOK
BIBIS vat klachten over lange wachttijden visumaanvragen serieus op