fbpx

Aangifte vanwege bedreiging VHP-kandidaat Para Soeshma Bahadoer

GFC NIEUWS- De VHP zegt met grote afschuw kennis genomen te hebben genomen van de intimidatie en bedreiging van Soeshma Bahadoer, de VHP-kandidaat voor Para.
De partij heeft dinsdag op 5 locaties banners geplaatst in het district, zo ook op de kruising van Meursweg- en de Kennedyweg.
Op 13 mei werd Bahadoer gebeld om haar vergunning op te halen op het districtscommissariaat Para. Op weg naar het districtscommissariaat zag zij dat een banner was vernield, ze dacht dat de banner vernield was door een omgevallen manjaboom.
In de middaguren reed zij naar de plek om de banner te herstellen. Ze waren nog bezig de banner te herstellen toen een bestuurder van een voertuig nabij te stopte en de groep intimideerde. Hierbij een videolink: https://youtu.be/w_1v2rCzyKM
Op een gegeven moment stapte de bestuurder uit de auto en begon het gezin van Soeshma te intimideren en te bedreigen. De echtgenoot van Soeshma sprak de bestuurder aan om dat niet te doen. De bestuurder bedreigde de echtgenoot van Bahadoer dood te schieten. Hij probeerde bovendien de banner te vernietigen, laat de partij weten.
“De VHP verwerpt met klem deze afschuwelijke en lafhartige daad en zal er alles aan doen om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen deze lafhartige man. Tot nu toe is het de partij gelukt kalmte en rust te bewaren. De VHP doet een dringend beroep op de leiders van politieke partijen, erop toe te zien dat aanhangers zich niet schuldig maken aan vandalisme en banaliteiten.”
“Het is de zoveelste keer dat VHP’ers worden belaagd en bedreigd door aanhangers van een bepaalde politieke partij. Ofschoon Soeshma en haar man behoorlijk aangedaan zijn door deze lafhartige bedreiging en belaging slaagde ze erin hun kalmte te bewaren en het juiste besluit te nemen door aangifte te doen tegen de lafhartige belager”, voert de partij aan.

BEKIJK OOK
Public health emergency in Suriname: Ramadhin roept ouders op tot alertheid bij koorts, braken en diarree