Aangepaste Art Vakantieschool bij Nola Hatterman Art Academy

GFC NIEUWSREDACTIE- Normaliter is het een drukte van jewelste op het terrein van het Nola Hatterman Art Academy in Suriname bij de opening van de jaarlijkse vakantie kunstschool.

“Wat we nu doen is eigenlijk een trail draaien, om te kijken hoe we het beste kunnen omgaan met de covid-19 protocollen voor het komend schooljaar,” legt Sunil Puljhun uit.

De coördinator van de Nola Hatterman Art Academy is heel blij dat het project dat vroeger bekend stond als ‘potlood en penseel’ dit jaar onder aangepaste regels toch voortgang kan vinden. Vorig jaar was er geen vakantieschool vanwege de heersende Covid-19 pandemie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 1300 likes in één uur: man maakt Tinder-profiel aan voor vriendin en krijgt meteen spijt

Om de situatie zo veilig mogelijk te houden zijn de inschrijvingen heel beperkt geweest en zijn de groepen heel klein gehouden.

De allerkleinsten komen wat eerder en gaan wat eerder weg en de oudere kinderen komen later en werken ook wat later door. Hierdoor is er geen grote massa als de dag afgelopen is.

Tal van randactiviteiten zoals bezoeken aan educatieve plekken en de grote afsluiting expositie moesten – ook
vanwege de hoge kosten- jammer genoeg worden afgeschaft.

“Er zijn pauzes, maar de kids moeten op hun plek blijven terwijl we zorgen voor veel drank in deze warme dagen”, licht Puljhun toe. Met het strak naleven van de mohana- regels zoals vaak handen ontsmetten hoopt hij dat alles goed zal verlopen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 13-jarig meisje moet van moeder dagelijks 3.000 keer touwtjespringen om langer te worden

OD Cultuur Clifton Braam, kwam langs om te kijken naar de enthousiaste kinderen. Hij is zeer ingenomen met het initiatief van Nola, dat zij toch binnen de mogelijkheden hebben gezocht naar manieren om de kinderen voor deze vakantie op een creatieve manier bezig te houden.

“Dit is de plek waar het begint om het talent te ontdekken en verder te begeleiden. We zeggen vaak Suriname heeft veel talent, maar om het tot grotere hoogten te brengen, moeten we het professioneel aanpakken”.

“Ik geloof nog steeds dat je met je talent een goed brood kan verdienen in Suriname en wellicht daarbuiten. Maar het begint met goede opleidingen en cursussen zoals deze”.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten