fbpx

Aangehouden directielid CBvS onder politiebewaking in ziekenhuis

GFC NIEUWS- Faranaaz Hausil, directeur Legal, Compliance en International Affairs bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), werd na haar aanhouding op 14 juli onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze onwel werd.
De 48-jarige Hausil is als verdachte aangemerkt in het onderzoek met betrekking tot vermeende malversaties gepleegd op de Centrale Bank van Suriname.
Zij is de tweede persoon van de moederbank, naast ex-governor Rovert van Trikt, die is ingesloten in de zaak die de Bank aanhangig maakte tegen van Trikt.
De naam van Hausil werd genoemd in de stukken van de procureur-generaal wegens vermeende betrokkenheid in de uitvoering van de instructies van minister Gillmore Hoefdraad aan van Trikt.
Hoefdraad zei in een voicemail aan van Trikt dat Hausil een concept moest maken van een document over één van de omstreden transacties en dat zij het naar de minister van Financiën moest sturen.
De aanhouding van Hausil heeft te maken met de aankoop van onroerend goed door de Centrale Bank. Zij heeft het juridisch advies gegeven voor de vastgoedtransacties en de documenten hiervoor opgesteld.
Op 28 januari heeft de Centrale Bank een brief gestuurd naar de procureur-generaal, waarin gevraagd werd om een onderzoek naar de handelingen van Van Trikt. De brief werd ondertekend door de toenmalige regeringscommissaris Vijay Kirpalani en drie bankdirecteuren, waaronder Hausil.
In deze zaak zijn van Trikt en zijn collega bij Orion Assurance & Advisory Ashween Angnoe, opgesloten.

OOK INTERESSANT
Zelensky wil met Xi Jinping praten