fbpx
Aangeboden | Weekend quote: ‘Onze seniore burgers zijn de klos’

De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst heeft van de minister van Financiën een schrijven ontvangen waarin deze aangeeft dat vanwege het ontbreken van financiële middelen de TWK van SRD 1000 niet uitbetaald kan worden.

De minister had beloofd dat dit uiterlijk eind maart zou worden uitbetaald en het bedrag zou verdeeld worden over 5 maanden (oktober 2016-maart 2017). Echter heeft in geen enkele maand de betaling plaatsgevonden.

De bond heeft haar leden opgeroepen om op woensdag 12 april 2017 massaal aanwezig te zijn op de jaarvergadering van de bond om het bovenstaande te bespreken (gepubliceerd in Dagblad Suriname editie 31 maart 2017).

Overheidsgepensioneerden worden sinds jaar en dag en door opeenvolgende regeringen finaal voor de gek gehouden. Er zijn bijkans 24.000 gepensioneerden en geen enkele regering heeft zich ingezet om een “beschaafd, menswaardig” pensioen aan deze groep te verlenen en bij wet behoorlijk, degelijk doen vaststellen.

Gepensioneerden vallen onder de kwetsbaren. Seniore burgers die nooit in overheidsdienst zijn geweest moeten leven van een maandelijkse AOW-uitkering van SRD 500…

Met een devaluatie van de Surinaamse dollar met meer dan 100 % en een torenhoge inflatie van 50 % is de koopkracht van deze groep tot nul gereduceerd. Zij zullen dagelijks moeten bidden tot hun Schepper voor het overleven hiervan. Het is BESCHAMEND en mensonterend hoe opeenvolgende regeringen met onze seniore burgers zijn omgegaan en de behandeling die deze groep nog steeds krijgt.

Het is nog meer beschamend en zeer grievend en krenkend om te constateren dat onze politieke machthebbers,  gezagsdragers en politieke leiders voor ZICHZELF en hun gezinsleden een zeer onrechtvaardig beloningssysteem bij wet hebben doen vaststellen met zeer buitensporige staatsprivileges, staatssalarissen en staatspensioenen voor o.a. presidenten, vicepresidenten, ministers en DNA-leden. Bijna alle assembleeleden zijn tevens ambtenaren en hebben dubbele salarissen en dubbele staatspensioenen.

Zie in dit verband de vaststelling bij resolutie d.d. 9 juni 2010 (Staatsblad 2010 nummer 83 en 84) van staatsprivileges voor EX-presidenten en EX-vicepresidenten waarbij ZIJ en hun gezinsleden LEVENSLANG op staatskosten in een dienstvoertuig met staatsbenzine en dienstchauffeur mogen rondrijden.

Beveiligingsambtenaren voor hun woonhuis (bodyguards), elektronische beveiliging, diensttelefoon nationaal en internationaal, dienst internet, twee werksters en twee tuinmannen aangeleverd door dienst Milieubeheer, eerste klas medische voorzieningen,  diplomatieke paspoorten als zij met vakantie naar het buitenland afreizen.

Alles levenslang op staatskosten voor zichzelf en hun gezinsleden. Het maandelijks overheidspensioen van deze groep “EX-GEZAGSDRAGERS” is niet minder dan SRD 25.000! Zij hebben het kruis en zegenen altijd eerst zichzelf.

Het uitgeknepen, berooide en in armoede vervallen volk van Suriname moet dit betalen en zeer zware offers brengen. Het volk moet steeds weer dieper in de buidel tasten. Dit is een tijdbom. Wanneer zal de bom barsten?

 

Leendert Doerga

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…