Aangeboden: waarom Surinaamse mannen zich zo voor vrouwen verlagen: minderwaardigheidscomplex?

Het is zo opvallend dat de meeste Surinaamse mannen zich dikwijls op zeer ernstige, eigenlijk trieste wijze verlagen voor vrouwen. Het is een fenomeen dat jammerlijk genoeg door weinigen wordt waargenomen, waardoor er op dit stuk ook geen verbetering komt. Het is helaas niet vaak een gespreksonderwerp.

Mijn moeder is een Oostenrijkse en mijn vader een Argentijn. Ik ben 25 jaar, heb een verzorgd en mooi uiterlijk, ben geboren in Amsterdam en woon ook in deze leuke stad, samen met mijn vriendin.

Mijn vader heeft mij altijd geleerd om respect voor mezelf te hebben. Mijn eigen waardigheid loopt als een rode draad door mijn leven. Ik zal dan ook nimmer toestaan dat personen mij zonder of met weinig respect behandelen en bovendien doe ik er alles aan dat mijn gedrag ook respect afdwingt.

Nu terug naar de Surinaamse mannen. Op vakantie in dat land vorig jaar viel het mij direct op dat de meeste mannen daar zich inferieur opstellen richting vrouwen. Dit heeft mij enorm gestoord.

Mannen die vrouwen (vaak genoeg zeer lelijke en dikke vrouwen/meisjes) steeds naroepen op straat met het doel deze te versieren. Dat de vrouwen ze vervolgens “als lucht behandelen”, deerde ze helemaal niet. Hoe lager kan je als man gaan? “How low can you go”?

Een vrouw die er qua uiterlijk zeer beroerd bijloopt ga je naroepen! Ze gunt je vervolgens niet eens een blik en behandelt je als “lucht”. Hoe erger kan jij je als man nog verlagen? En toch gaan deze mannen er steevast mee door. Vrouwen op nederige wijze naroepen en bedelen om een beetje aandacht, op straat nota bene.

Een ander fenomeen op de sociale media is ook zeer ergerniswekkend en zorgwekkend. De meest lelijke en dikke vrouwen krijgen steeds weer liefdesaanbiedingen, hartjes, complimentjes en nog zoveel meer van deze mannen zonder maar ietsepietsie zelfrespect.

Er wordt letterlijk gebedeld om aandacht, om een afspraakje, een date. En vaak worden ze door deze vrouwen totaal genegeerd, dus weer als “lucht” behandeld. De vrouwen lachen ze onderling zelfs uit.

Het gevolg van dit nederig bedelgedrag van mannen is dat de meest afschuwelijk uitziende vrouwen zich vaak heel veel meer voelen dan ze in werkelijkheid waard zijn. Ze ontwikkelen extreem arrogant gedrag en denken dat ze alle mannen “kunnen krijgen” en doen en laten wat ze willen. Ze gaan echt geloven dat ze heel mooi zijn, want immers deze mannen met een minderwaardigheidscomplex laten dat zo vaak aan ze weten.

Het is zorgwekkend dat deze mannen een situatie hebben gecreëerd waarin vrouwen zich superieur voelen ten opzichte van mannen.

Voor mij zijn mannen en vrouwen gelijk. Het ene geslacht is niet beter of slechter dan het andere.

Het zou fijn zijn als mannen zich weer als echte mannen gaan gedragen. Zorg voor meer zelfrespect. Een liefdesrelatie of date moet van (2) twee kanten komen, met respect voor elkaar. “It takes two to tango”. Als je met een vrouw wenst af te spreken, zeg het haar dan maar gewoon. En als ze niet wil, dan wens je haar nog veel succes en gaat verder. Er zijn miljarden andere vrouwen op deze wereld. Bovendien: het initiatief kan ook van de vrouw komen!

Bewaak je zelfrespect! Ga nooit een vrouw bedelen, je bent een man! Een vrouw dient je met respect te behandelen en andersom uiteraard ook. Maar dat respect moet je als man uiteraard wel zelf afdwingen.

Casanova

Overige berichten