fbpx
Aangeboden | VHP: Idul-Fitr bevordert natievorming

Een maand lang hebben onze moslimbroeders en -zusters gevast in volle devotie en spiritualiteit. Idul-Fitre markeert het einde van de vastenmaand Ramadan. Het Idul-Fitr feest geeft aan dat moslims een periode van vasten verbreken.

Moslims hebben tijdens de vastenmaand de gelegenheid gehad om via gebeden dichter bij Allah te komen. Door Idul Fitr gezamenlijk te vieren, wordt natievorming bevorderd. Wat ook bij velen niet bekend is, is dat de Islam expliciet eenheid en broederschap aanbeveelt met andersgelovigen.

Ramadan is een belangrijke periode voor het leven van de moslimgemeenschap. Ze geeft aan eenieder een nieuwe kracht voor zijn persoonlijk leven, zijn gezinsleven en zijn maatschappelijk leven. Het is immers van groot belang dat ieder mens getuigt van de religieuze boodschap door een onberispelijk leven dat steeds meer beantwoordt aan de bedoeling van Allah.

De vastenmaand is bij uitstek een tijd van bezinning en barmhartigheid geweest. Moge deze periode in onze samenleving bijdragen tot onderling begrip, respect en vrede voor ons allen. Een ander belangrijk doel van het vasten is het in vrede en harmonie leven met de Schepper, onszelf, onze medemens en onze omgeving om zodoende een beter mens te worden en steeds terugkerende geluk te ervaren.

Middels overgave aan Allah, materiële- en immateriële onthouding, zelfbeheersing, het verstevigen van de banden met families, vrienden, buurtgemeenschappen e.a. hebben moslims in zuiverheid zich geestelijk verrijkt en gebeden om genade en vergeving.

De filosofie van het leven leert dat zo een disciplinaire overgave waarbij goede daden worden verricht, gezegend en beloond wordt door Allah met een betekenisvoller leven waarbij welvaart, succes, gezondheid en tevredenheid niet ontbreken.

De grondbeginselen die gepaard gaan met ramadan zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid, moeten in de samenleving van Suriname de basis vormen voor de ontwikkeling van ons land. Meer dan ooit is het noodzakelijk aan de nieuwe generaties de fundamentele menselijke waarden op het gebied van de moraal en de burgerzin bij te brengen, die noodzakelijk zijn voor het persoonlijke leven en dat van de gemeenschap.

De VHP gelooft in het wezen van de Almachtige. Succes van het individu en de groep waar hij/zij deel van uitmaakt is het resultaat van menselijk handelen en de zegeningen van de Almachtige.

In deze roerige tijd die wij nu meemaken hebben de leden van de godsdiensten de plicht om als dienaren van de Allerhoogste zich in te zetten voor de vrede, die vraagt dat men ieders overtuigingen als persoon en gemeenschap respecteert, en ook dat ieder mens in vrijheid zijn godsdienst kan belijden.

Laten we samen bidden. Laat Idul-Fitr ons die spirituele kracht en energie geven die nodig is offers te brengen waar onrecht plaats maakt voor recht, onwetendheid voor kennis en dat alle positieve inspanningen beloond mogen worden ter verdere ontwikkeling van ons geliefd land Suriname.

De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) hoopt dat deze gebeden mogen leiden tot respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid in de Surinaamse samenleving die immers de basis vormen voor nationale ontwikkeling.

De VHP ziet het streven naar een harmonieuze samenleving essentieel, gezien de realiteit van de diversiteit aan religiën, etnische groepen, culturen en sociaal- economische ontwikkelingsniveaus in Suriname.

Laten wij Idul-Fitr aangrijpen om de vele uitdagingen die op ons pad liggen aan te gaan om ons in te zetten voor land en volk.

De VHP wenst de totale natie, maar in het bijzonder onze moslim broeders en zusters een gezegende Id-ul- Fitr toe.

VHP

 

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…