Aangeboden | Trotse Surinamer

Op 5 juni 1973 zijn de eerste Hindostaanse immigranten onder valse voorwendselen gelokt naar Suriname als contractarbeiders. Ondanks de valse voorwendselen, kozen mijn voorouders voor Suriname boven India. Na 144 jaar zijn wij nog blij om hier te zijn.

In 1975, na lang onderhandelen en gelet op de rol van Suriname in de Tweede Wereldoorlog hebben wij onze onafhankelijkheid kunnen opeisen van de uitbuiter en kolonisator Nederland.

In Suriname waren de meningen verdeeld, men vond dat bepaalde zaken eerst beter geregeld moest worden z.a. de grenskwestie met Guyana etc. Na de onafhankelijkheid kozen mijn ouders voor Suriname boven Nederland.

Ik ben in 1991 geboren in de soevereine Suriname als een trotse burger, die weet dat bepaalde zaken structureel mislopen en WAS daarom blij dat andere jonge Surinamers zich ook kritisch opstelden en protesteerden voor verandering. Jammerlijk is te constateren dat nu blijkt dat andere belangen spelen.

Dat een TOERIST in Suriname acties komt “leiden” en daarna gaat naar haar Nederland om in een interview Suriname te bekladden. Vervolgens gaat ze naar verschillende internationale instanties om verkeerde informatie en een verkeerd beeld te schetsen van Suriname. Dit was te verwachten van een Nederlander, maar verontrustend is dat SURINAMERS die Nederlandse toerist ondersteunen in deze acties.

Waarom gaan Nederlanders niet protesteren om:

  • Het etnisch profileren door de politie in Nederland
  • De standrechtelijke executies door Nederlandse militairen in Indonesië (o.a. Rawagade en Sulawesie) en in Suriname (o.a. Mariënburg)

Wij, Surinamers moeten ophouden om onze vuile was buiten te hangen, terwijl de rest van de wereld hun problemen binnenshuis bespreekt en naar oplossingen zoekt. Zijn er geen Surinamers meer? Of zit dit land zit vol met toeristen en gasten?

  • Toeristen die hier komen chaos creëren om te vluchten,
  • Gasten die geen verantwoordelijkheid willen nemen van hun acties en van dit land

Laten wij ons niet laten afleiden door deze toeristen en gasten in dit land, laten wij Surinamers werken aan ons geliefd land, Suriname.

 

Aroon Kamlesh

Overige berichten