fbpx
Aangeboden | Suriname nog een politieke partij rijker!

Hierbij een korte reactie op het artikel: Maisha Neus richt politieke partij Strei op (citaat 30 en 31 januari 2018). Of het een goed plan of een wijs besluit is van mw. Maisha Neus om een nieuwe politieke partij (STREI) op te richten, laat ik even in het midden.

Het is wel een moedige daad van de oprichtster om deze gewaagde stap te ondernemen en vooral haar Nederlandse nationaliteit op te geven in ’s lands belang. Vooral waar velen tijdens de huidige economische recessie hunkeren om het Nederlanderschap te kunnen verkrijgen teneinde hun heil elders te zoeken.

Als wij de bestuurssamenstelling nader bekijken, dan valt het op dat enkele activisten die de manifestaties (acties) eerder hebben ondersteund niet in beeld zijn. De heer Piqué is waarschijnlijk ingepalmd door zijn politieke partij (NDP) waar de zogenaamde “wakamans” 50 ha grond ter beschikking is gesteld ter uitoefening van de landbouw. Curtis Hofwijks van de groep “We Zijn Moe” die een éénmansactie begon, laat ook heel weinig van zich horen.

Het zal van wijsheid getuigen als mevrouw Neus een samenwerking aangaat met een politieke partij en/of zich aansluit bij een partij, die dezelfde doelstellingen nastreeft waar zij voor gaat en staat! Vele partijen hebben reeds ervaren, dat ze geen bestaansrecht hebben/hadden en hebben zich aangesloten bij andere partijen of combinaties of zijn opgehouden te bestaan! Een aantal bestaat nog slechts op papier en speelt helemaal geen rol in de Surinaamse politiek.

Hopelijk zullen progressieve vrouwen zoals Maisha Neus en anderen het imago van hun partijen dragen en het land helpen opbouwen en tot hogere economische, sociale, maatschappelijke en politieke ontwikkeling kunnen brengen. En dat zij ook de nodige ondersteuning van de kiezers zullen krijgen, gezien de doelen (transparantie, integriteit etc.) die zij nastreven.

Een duidelijke boodschap aan de kiezers zou zijn om op 25 mei 2020 niet uit eigenbelang/behoud en niet met emoties, maar met verstand naar de stembus te gaan. En vooral te stemmen op politici die kennis van zaken hebben om het land goed en corruptievrij te besturen.

Men dient politiek te bedrijven als wetenschap, elke andere vorm daarvan doet zonder meer afbreuk aan de intelligentie van de gemeenschap. We pleiten er ook voor dat aan de Surinaamse politiek een nieuwe dimensie wordt toegevoegd en dat er gewerkt wordt aan reële en vooral aan haalbare programma’s in het belang van de totale bevolking.

Regeren is trouwens vooruitzien!

Roy Harpal

 

 

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden, de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…