Aangeboden  |  Stress

“Soms wil ik, ey weet je laat maar hor” en een ieder denkt van: “Ofa met deze?” Dat is min of meer de scene binnen een stressvolle situatie.

Stress? Wat is dat? Na te hebben gegoogeld kunnen we concluderen dat stress een vorm is van spanning die in het lichaam van mensen, dieren of planten optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties.

Mijn definitie voor stress is mensen of situaties de gelegenheid geven om je uit jouw goddelijke rust te halen. De man op straat zou zeggen: “Pur’ ju tap’ stoot”.

Stress brengt heel veel problemen met zich mee zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, maag- en darmklachten, hartkloppingen, slapeloosheid etc. etc. Stress kan ook een oorzaak zijn van huiselijk geweld, denk’a tori!

Het is belangrijk dat wij als mensen een stress-free life leven. Maar de vraag is natuurlijk, hoe doe ik dat?

Hoe leef ik stress-free in een stressvolle samenleving?

Stress starts in de mind. Als je als mens controle verliest over uw mind, dan heeft u de strijd van het leven eigenlijk al verloren omdat alles valt en staat met het verstand van de mens.

Alle handelingen komen uit onze ‘kersenpit’, de positieve en negatieve. Men zegt dat als je een ander resultaat wilt, je dan iets anders moet doen.

Maar om iets anders te doen, zou u uw mind moeten reprogrammeren. “Wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken”.

Iedereen heeft weleens problemen, maar het ligt aan u wat u ermee doet. Gaat u eronder gebukt of gaat u erboven leven?

Ik was een paar weken terug bij de masseuse en zij vroeg of ik geen problemen heb, want mijn schouders zijn echt zacht.

Mijn antwoord daarop was: “Nee, problemen komen en gaan. Waarom zou ik stressen over iets dat slechts is gekomen om me te testen”.

U zit zeker nog steeds met de vraag: “Hoe kom ik op het punt om stress-free te leven?”

Wat ik voor mezelf heb gedaan, is al mijn doelen op papier te zetten en daarna alles wat mij tegenhoudt om die doelen te bereiken.

Want onbewust zijn het de dingen die ons beletten ons doel te bereiken, die ons stressen.

Bijvoorbeeld: u moet de huur betalen, maar u heeft geen geld; dat kan best stressend zijn. De kunst is niet stressen, maar wel nagaan wat u kunt doen om genoeg geld te hebben om de huur te kunnen betalen.

Natuurlijk gaan we alleen maar positieve dingen doen, dank u!! Focussen op het probleem na soso stress, dus focus liever op de oplossing.

U moet bewust werken om de dingen die u tegenhouden om uw doelen te bereiken, uit uw leven te halen. Soms ook familie, vrienden of kennissen, but you have to do it. Ik heb het gedaan en zo ook anderen. Ik kan u garanderen dat ay wroko!

Als mens bepaal je niet wat op je pad komt en als er iets negatiefs op uw pad komt, dan is het uw taak om het in het positieve te veranderen.

Stress heeft nooit en te nimmer gezorgd voor een oplossing bij problemen. Dus mijn advies naar u toe is, laat het leven zijn gangetje gaan en leef uw leven als of elke dag uw laatste is.

Er staat immers geschreven: “Erger je niet, want ergernis is iets voor dwazen.”

U bent niet dwaas, u bent een geweldig wezen geschapen naar God’s beeld en gelijkenis. Dus mens erger je niet!

Dhr. Rinat Adipi
#notakneks The Movement   #damnolelijk

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.
Artikel plaatsen? Misschien zijn deze tips handig voor u!