fbpx

Aangeboden  |  PALU: Waar gaat al dit geld naartoe?

 

De PALU zal in De Nationale Assemblee vragen om zo uitvoerig mogelijk geïnformeerd te worden over de voorgenomen terugbetaling van de overheidslening die in 2016 als “Government Loan is verstrekt aan Staatsolie en over de terugbetaling aan de overheid van het geïnvesteerd bedrag in het Surinaams Goudproject 2016 namens Staatsolie. Staatsolie zal dit totaal bedrag van USD 685 miljoen lenen van Credit Swiss.

Deze extra inkomsten van de staat waren niet aangegeven op de onlangs aangenomen begroting. Enkele vragen die dringend door de regering beantwoord dienen te worden zijn onder andere:

  • Wat is de ratio om uitgerekend op dit moment tot deze transactie over te gaan?
  • Waar gaat al dit nieuwe geld naartoe? Hoe zal het te ontvangen bedrag duurzaam besteed worden?
  • Van wie is het initiatief gekomen tot deze transactie: van Staatolie (met de Staat Suriname als 100% aandeelhouder) of van de Staat Suriname (100% aandeelhouder Staatsolie)?
BEKIJK OOK  Politie vraagt burgerij alertheid voor actieve oplichters

Het antwoord op deze en andere vragen die de PALU via het parlement nog zal stellen, is essentieel om een goed beeld te kunnen vormen van de achterliggende gedachten van de regering, gegeven de financieel economische situatie en het reeds door de regering ingezette traject richting 2020.

PALU-Secretariaat voor Communicatie

 

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.
 Artikel plaatsen? Misschien zijn deze tips handig voor u!