fbpx
Aangeboden | Oranje-zaden schieten wortel te Drietabiki

De VHP onder leiding van voorzitter Chan Santokhi, heeft onlangs een bezoek gebracht aan Drietabiki en granman Bono Velanti. Het is een baanbrekend initiatief van de delegatie uit Sipaliwini, om in contact te treden met de leiding van de VHP.

De partij heeft een metamorfose ondergaan en is uitgegroeid tot een multi-etnische organisatie die behalve politieke activiteiten ook culturele, maatschappelijke en educatieve activiteiten ontplooit. De VHP is meer dan alleen een politieke partij.

De ‘oranje zaden’ schieten wortel, getuige het feit dat er een VHP-kerninstallatie is te Drietabiki, met daarnaast verzoeken die zijn binnengekomen om nog 6 kernen op te richten op Drietabiki en omliggende dorpen.

Met het bezoek van de VHP-delegatie aan Drietabiki zijn vele problemen in kaart gebracht. De VHP zal zich buigen over de vele in kaart gebrachte problemen en zal nagaan hoe door zelfwerkzaamheid te creëren, duurzame ontwikkeling gebracht kan worden.

De binnenlandbewoners voelen zich in de steek gelaten door de huidige regering, ze zijn beu van de stiefmoederlijke behandeling en de loze beloftes van president Bouterse. Het vertrouwen in de president, zijn geloofwaardigheid en het getoonde leiderschap zijn zeer ernstig aangetast in het binnenland. Het is alom bekend dat Bouterse de achilleshiel is van de geloofwaardigheid.

De gratis NDP-goederenpakketten verlichten de nood tijdelijk. De bewoners van Drietabiki beseffen dit en beseffen ook dat zonder productie er geen economische groei kan zijn. Daarom hebben ze de VHP delegatie het verzoek gedaan voor structurele oplossingen van hun problemen wetende dat de partij de kennis en deskundigheid in huis heeft.

Een beleid stimuleren van voedselpakketten brengt geen duurzame ontwikkeling met zich mee, heeft veel weg van het gedrag van slavenhouders destijds, die zieltjes kochten van de indianen en boslandbewoners.

De binnenlandbewoners zijn reeds lang tot het besef gekomen dat gratis uitdelen van voedselpakketten een verkapte vorm van omkoperij is. Ze weten ook dat de mensen afhankelijk worden gemaakt van de overheid om weer gebruikt te kunnen worden voor de volgende verkiezingen als stemvee. Zo is het volk al 7 jaar bewust dom gehouden.

Sommige NDP-parlementariërs zijn PAARS van WOEDE omdat VHP-voorzitter Santokhi een bezoek heeft gebracht aan enkele Aucaanse dorpen. Ze vragen zich af hoe het mogelijk is dat Chan Santokhi in het hol van de leeuw komt, wat heeft die man daar te zoeken? Oranje zaden die wortel hebben geschoten, hebben voor behoorlijke paniek gezorgd binnen het paarse kamp.

Ik verwacht binnen niet al te lange tijd dat Bouterse met een delegatie een bezoek zal brengen aan de Aucaanse dorpen om rekenschap te vragen, want van het paarse kamp mag VHP daar absoluut niet zichtbaar zijn. Om wederom zieltjes te winnen zullen de bewoners wederom met cadeautjes en voedselpakketten overladen worden door Bouterse.

Hopelijk heeft Bouterse ondertussen de overeenkomst betreffende het grondenrechtenvraagstuk al bestudeerd om onze broeders en zusters in het binnenland te kunnen informeren.

Idris Naipal

 

 

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden, de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.

Meer nieuws

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…