fbpx
Aangeboden | Intimidatie!

Wat een walgelijke intimidatie! Op 29 juni 2016 heeft de Surinaamse regering op grond van artikel 148 van de Grondwet de procureur-generaal (PG) opgedragen om de vervolging van de decemberstrafzaak onmiddellijk stop te zetten, omdat de staatsveiligheid in gevaar is.

Tijdens een persconferentie op donderdag 30 juni 2016 legde de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, fijntjes uit waarom en hoe de staatsveiligheid in gevaar is. Zie artikel ‘Regering heeft beslist dat staatsveiligheid in gevaar is’ [Link].

Waarom is de staatsveiligheid in gevaar? Omdat de Krijgsraad besluiten heeft genomen die helemaal niet in goede aarde zijn gevallen bij de regering i.c. bij de verdachten van het 8 decemberstrafproces. Zij noemt de uitspraak van de Krijgsraad in het 8 decemberstrafproces, diverse malen een climax.

Hoe is de staatsveiligheid in gevaar? Er dreigt een gevaar voor een mogelijke burgeroorlog. Ik citeer de minister van Justitie en Politie: ”Als de situatie zo doorgaat, geloof mij, het kan, ik zeg niet dat het is, een wortel zijn van een burgeroorlog. En weet je waarom. Laten wij realistisch zijn. Ik heb niet voor niemendal verwezen naar de grootste politieke partij…”

“Als er zoveel onrechtvaardigheid is, dat artikel 148 van de grondwet niet toepasselijk is op de voorzitter van een politieke partij, wat denk je dat de achterban van een politieke partij doet op den duur als dat maar voortgaat.”

En dan staat er “De minister merkt op dat zij niet bezig is met intimideren, maar uitleg geeft.” Minister, dit is geen 24 karaat, maar 100 karaat intimidatie, in het bijzonder naar de Krijgsraad toe. Over intimidatie met een mogelijke burgeroorlog, waar ook alweer heb ik die gelezen? Effe hardop nadenken, hmmm… Eureka!

In zijn column op Starnieuws van maandag 27 juni 2016 pleit Sandew Hira voor stopzetting van het 8 decemberstrafproces. Zo niet, kunnen er gewelddadige escalatie en burgeroorlog plaatsvinden [Link].

Ook in zijn artikel ‘The end game: Confrontatie’ op Starnieuws van woensdag 15 juni 2016 heeft Sandew Hira het over mogelijke gewelddadige confrontatie en burgeroorlog [Link].  Zoals een terrorist met bomaanslagen dreigt, zo wordt er gedreigd met een mogelijke burgeroorlog.

Ik ben de mening toegedaan dat het intimideren met mogelijke gewelddadige escalatie en burgeroorlog niet komt van de minister van Justitie en Politie en Sandew Hira, maar komt van de verdachten van het 8 decemberstrafproces en of hun aanhangers. Voornoemde personen worden als spreekbuis gebruikt.

Ik vind dat het indirect bedreigen met een mogelijke burgeroorlog door de Surinaamse regering onmiddellijk wereldkundig moet worden gemaakt aan alle internationale en regionale organisaties, zoals bijvoorbeeld de VN, VN Veiligheidsraad, ICC, OAS, IJC, €U, ACS-staten, AU, IPU, OIC, CARICOM, UNASUR, en aan alle in Suriname gevestigde buitenlandse ambassades.

De Tsjadische oud-dictator Hissène Habré is op maandag 30 mei 2016 in Senegal tot levenslang veroordeeld wegens genocide, martelingen en andere misdaden tegen de menselijkheid [Link].
Is er in Tsjaad een burgeroorlog uitgebroken tussen voor- en tegenstanders van Habré?

Het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft op dinsdag 21 juni 2016 de Congolese voormalige vicepresident Jean-Pierre Bemba veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid [Link].
Is er in Congo een burgeroorlog uitgebroken tussen voor- en tegenstanders van Bemba?

Ahmad Jhawnie

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…

Training in Protocol aangeboden door India

GFC NIEUWS- Onder auspiciën van het Sushma Swaraj Institute for Foreign Service is door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking het…

First lady Santokhi voor privébezoek in Nederland

GFC NIEUWS- First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry bevindt zich momenteel in Nederland. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

IDB-delegatie op bezoek bij minister Walden

GFC NIEUWS- De minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, heeft een delegatie ontvangen van het Inter-American Development Bank (IDB) vertegenwoordigd door…