fbpx
Aangeboden  |  Het zijn allemaal zakkenvullers: mea maxima culpa?

“Alle huidige politici, coalitie, oppositie, president, vicepresident, ministers, DNA-leden en toppers menen het niet met het land. Het zijn allemaal zakkenvullers” zegt de politicus Jan Coblijn van de Vernieuwingsbeweging NPS.

Vooral de levenslange financiële uitkering aan de 28-jarige ex-minister Faizel Abdulgafoer vindt Coblijn ronduit belachelijk. Gafoer heeft recht op 6 maanden vol salaris groot SRD 20.000 bruto per maand.

Extra representatietoelage van 25% van het maandelijkse loon en emolumenten. Hierna automatisch tot zijn zestigste jaar een departementsdirecteurssalaris van SRD 9000 per maand.

Levenslange kosteloze eerste klasse geneeskundige behandeling voor Gafoer en zijn gezinsleden. Zijn dienstvoertuig, een Toyota Prado mag hij voor 25 % van de inkoopwaarde overnemen en eigenaar worden.

Gafoer zal op zijn zestigste jaar twee pensioenen hebben opgebouwd en zal een pensioen genieten van in totaal bruto SRD 13.000 per maand. Het ministerspensioen gaat in 6 maanden NA datum van aftreden.

Het pensioen gaat dus niet in op hun 55ste jaar, maar zes maanden NA hun aftreden als minister. Hoeveel staatsdomeingronden ontvangen?

NATIONALE ASSEMBLEE (VOLKSVERTEGENWOORDIGERS):

Parlementsvoorzitter ontvangt maandelijks ongeveer bruto SRD 27.000 en de ondervoorzitter SRD 20.000 Een DNA-lid heeft recht op schadeloosstelling van SRD 18.000 per maand. Levenslange kosteloze eerste klas geneeskundige behandeling voor hem en gezinsleden.

Na twee zittingsperioden (10 jaren) heeft een DNA-lid op 55-jarige leeftijd recht op 100 % pensioen. Een ambtenaar met 35 dienstjaren heeft slechts recht op 70 % van zijn laatstgenoten salaris. Parlementariërs mogen nevenberoepen uitoefenen.

Zij mogen DNA-lid zijn en tevens departementsdirecteur-onderdirecteur, hoofdbeleidsmedewerker, grondverkavelaar of vastgoedhandelaar.

Een DNA-lid dat minister is geweest, ontvangt een ex-ministerpensioen van SRD 9000 plus SRD 16.000 in totaal ruim SRD 25.000 bruto per maand.

Wie onderzoekt hoeveel staatsdomeingronden aan onze parlementariërs zijn toegewezen en hoeveel van hun hiermee grootgrondbezitters zijn geworden en tevens grondverkavelaars en vastgoedhandelaren?

PRESIDENTEN EN VICE PRESIDENTEN

Bij Resolutie van 29 juni 2010 nummer 12, Staatsblad van de Republiek Suriname nummer 83 en 84 is door het duo Ronald Venetiaan (NPS) en Ramdien Sardjoe (VHP) vastgesteld de navolgende regeling voor alle gewezen presidenten en vicepresidenten:

Recht op algehele eerste klas vrije medische voorzieningen en verplegingen. Woonhuis en persoonlijke beveiliging middels manbeveiliging en elektronische beveiliging.

Dienstvoertuig, dienstbrandstof, een persoonlijke chauffeur. Vaste diensttelefoon, mobiele telefoon, faxapparaat en internet met ADSL aansluiting. Een of twee huishoudsters en een of twee tuinmannen (Milieubeheer). Bij buitenlandse reizen recht op een diplomatiek paspoort en begeleiding van het Ministerie van Buitenlandse zaken op alle luchthavens en Viproom.

Alles onbeperkt levenslang op staatskosten, ook voor hun gezinsleden. Wie ‘gezinsleden’ zijn, zegt de resolutie niet. Wie rekent het totaal bedrag uit wat dit duo (ex-politieke leiders van NPS-VHP) aan staatspensioen maandelijks ontvangt? En hoeveel staatsdomeingronden zij en hun gezinsleden hebben ontvangen?

Surinaamse volksvertegenwoordigers (DNA-leden), leden van de regering, ministers, departementsdirecteuren (FISO-regeling) raadsadviseurs, regeringsadviseurs, machthebbers, gezagdragers, gezagvoerders, politieke leiders van alle politieke partijen hebben vanaf 1975 – heden hun publieke functies gebruikt en misbruikt om macht te verwerven, te vergaren en in het overheids-bestuursapparaat te netwerken.

Met als doel zichzelf met buitensporige staatssalarissen, staatspensioenen, staatsmiddelen en staatsdomeingronden te verrijken. Dit alles ten koste van hun straatarme kiezers en voor de derde maal een failliet, bankroet Suriname voor de ”mofinawan” achterlatend.

MEA MAXIMA CULPA ?

Leendert Doerga

Meer nieuws

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten. Dikke mensen slanken het…

Open brief afzetting Gaama Albert Aboikoni

GFC NIEUWS- De kabiteni’s en basya’s der Saamaka in Nederland bijeen op zondag 18 oktober. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ambulanceboot overgedragen aan MMC Apoera

GFC NIEUWS- De officiële overhandiging van de ambulanc boot aan de MMC Apoera vond woensdag plaats. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Dief na een jaar gepakt door leden DNV

GFC NIEUWS- Diefstalverdachte Stephano J. alias Koelie boi is door leden van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) aangehouden. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

Vier nieuwe Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal testten slechts 4 personen positief op Covid-19. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Biza-minister hoort problemen BVB’s Wanica aan

GFC NIEUWS- Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft woensdag vijf Bureau’s voor Burgerzaken (BVB) bezocht. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem…

Historicus Eugène Gessel heengegaan

GFC NIEUWS- De bekende historicus en politiek analist, Eugène Gessel, meer bekend als ‘Oom Sjenie’ heeft woensdagmiddag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Dikke mensen…

Vrouw verliest leven bij verkeersongeval

GFC NIEUWS- Bij een verkeersongeval woensdagmiddag op de Oost-Westverbinding is een vrouw om het leven gekomen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…