Aangeboden | Het verschil tussen politieke overstappers en politieke verraders

Als iemand naar een andere partij overstapt, hoeft dat geen verraad te zijn. Dit hoort nu eenmaal bij de politiek. Er kunnen redenen zijn voor de persoon om dit te doen.

Het kan dat degene het oneens is met de koers of leiding van de partij of vindt dat hij niet genoeg gewaardeerd wordt. Je partij verlaten is dan geen verraad maar een keuze.

Maar je kan niet jarenlang de NDP voor vies en vuil uitmaken en dan out of the blue overstappen naar dezelfde NDP. Je hebt dan niet de VHP verraden maar jezelf. Je bent dan je integriteit kwijt.

Als de drie jongeheren van de VHP zonder blikken of blozen bereid zijn de VHP te verlaten, wie zegt dat zij dan niet volgend jaar op de schoot van de PL of ABOP zitten?

Afgezien van het feit dat zij principeloos zijn, wie zegt mij dat zij geen mollen zijn? Is er geen agenda van de VHP om deze mensen binnen de NDP te laten infiltreren en zo cruciale informatie te verkrijgen?

Politieke werkers zijn altijd welkom als ze uit principiële redenen de overstap doen. Maar hoe kan de NDP deze jongemannen inzetten, wetende dat niemand enige respect voor ze heeft?

Waarom zouden onze jongeren achter hun moeten aanlopen, wetende dat ze morgen het hazenpad kiezen? Hetzelfde geldt voor die ene persoon die de ene week de NDP verlaat en de week daarop met hangende pootjes terugkomt. Aan zulke mensen heb je als partij helemaal niets.

Door het binnenhalen van verraders beschadigen wij juist het imago van de NDP. Bij de VHP zullen ze blij zijn af te zijn van hun. In de plaats daarvan komen ze nu bij de NDP parasiteren.

De drie heren kunnen daarom wat hun politieke toekomst betreft kijken naar mevrouw Mansaram.

Zij mag zich nu bezighouden met wat vuil internetwerk, maar zal nooit in enige belangrijke positie worden geaccepteerd. Hetzelfde lot zal deze drie jongemannen beschoren zijn.

Aan principeloze mensen heb je niets. Jammer van hun talent, maar integriteit is een kostbaar goed. Die kun je net als je maagdelijkheid maar één keer verliezen.

Xaviera Bouterse

Overige berichten