fbpx
Aangeboden | Het verschil tussen politieke overstappers en politieke verraders

Als iemand naar een andere partij overstapt, hoeft dat geen verraad te zijn. Dit hoort nu eenmaal bij de politiek. Er kunnen redenen zijn voor de persoon om dit te doen.

Het kan dat degene het oneens is met de koers of leiding van de partij of vindt dat hij niet genoeg gewaardeerd wordt. Je partij verlaten is dan geen verraad maar een keuze.

Maar je kan niet jarenlang de NDP voor vies en vuil uitmaken en dan out of the blue overstappen naar dezelfde NDP. Je hebt dan niet de VHP verraden maar jezelf. Je bent dan je integriteit kwijt.

Als de drie jongeheren van de VHP zonder blikken of blozen bereid zijn de VHP te verlaten, wie zegt dat zij dan niet volgend jaar op de schoot van de PL of ABOP zitten?

Afgezien van het feit dat zij principeloos zijn, wie zegt mij dat zij geen mollen zijn? Is er geen agenda van de VHP om deze mensen binnen de NDP te laten infiltreren en zo cruciale informatie te verkrijgen?

Politieke werkers zijn altijd welkom als ze uit principiële redenen de overstap doen. Maar hoe kan de NDP deze jongemannen inzetten, wetende dat niemand enige respect voor ze heeft?

Waarom zouden onze jongeren achter hun moeten aanlopen, wetende dat ze morgen het hazenpad kiezen? Hetzelfde geldt voor die ene persoon die de ene week de NDP verlaat en de week daarop met hangende pootjes terugkomt. Aan zulke mensen heb je als partij helemaal niets.

Door het binnenhalen van verraders beschadigen wij juist het imago van de NDP. Bij de VHP zullen ze blij zijn af te zijn van hun. In de plaats daarvan komen ze nu bij de NDP parasiteren.

De drie heren kunnen daarom wat hun politieke toekomst betreft kijken naar mevrouw Mansaram.

Zij mag zich nu bezighouden met wat vuil internetwerk, maar zal nooit in enige belangrijke positie worden geaccepteerd. Hetzelfde lot zal deze drie jongemannen beschoren zijn.

Aan principeloze mensen heb je niets. Jammer van hun talent, maar integriteit is een kostbaar goed. Die kun je net als je maagdelijkheid maar één keer verliezen.

Xaviera Bouterse

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…