fbpx

Aangeboden  |  Betaal geen onrechtvaardige wegenbelasting!

Laat mij in de eerste plaats stellen dat elke burger belasting dient te betalen als die rechtvaardig is. Wij leven allemaal in de maatschappij en zonder belastingen kan die maatschappij niet functioneren.

Maar de burger moet ook verwachten dat zijn belastinggeld goed wordt besteed. En dat brengt mij tot de constatering dat de wegenbelasting onrechtvaardig is. Want dit geld gaat niet worden gebruikt om wegen te repareren en te verbeteren. Leest u dat maar zelf in artikel 14 van die wet.

Als ik wegenbelasting betaal, dan verwacht ik dat hierdoor de wegen beter worden en mijn auto niet meer kapot gaat door de vele gaten in de weg. Als ik reparatiekosten kan voorkomen, dan heb ik er geen probleem mee.

Maar ik heb wel een probleem als ik zomaar moet betalen en niemand weet waar dat geld naar toe gaat. Wie gaat van mijn geld genieten?

Regering, als u ons deze belasting wil laten betalen noem het dan bij de naam bijvoorbeeld schuldenbelasting of IMF-belasting. En leg me uit waarom het nodig is. Maar noem het geen wegenbelasting en dan gebruikt u het geld voor andere onduidelijke zaken.

BEKIJK OOK
Defensieorganisatie huldigt ruim 62 gepensioneerden voor jarenlange inzet

En aan sommige mensen die mij proberen uit te leggen dat wij altijd de wet moeten naleven heb ik de volgende boodschap.

De wegenbelasting is een wet die door mensen is gemaakt en niet door God. Een menselijke wet is alleen rechtvaardig als de intenties daarvan ook goed zijn.

Maar als leiders niet in het belang van het volk handelen, dan heeft het volk het recht om hun wetten en ook hen faliekant af te wijzen. Dit kennen wij als het beginsel van de gerechtvaardigde opstand van de Heilige Thomas van Aquino.

Daarom roep ik iedereen op om geen wegenbelasting te betalen. Onrechtvaardige wetten en belastingen staan niet boven God. Laat de voorganger Misiekaba mij anders bewijzen!

 

Xaviera Bouterse

Plaatsing van ontvangen artikelen op de website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden, de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.