fbpx
Aan de heer Orlando Samson

Ik lees vaak uw artikelen en paarse druppels druipen van de letters af. Op zich is daar helemaal geen probleem mee. Eenieder mag zijn eigen mening ventileren en daar heb ik als Surinamer veel respect voor.

Ik heb echter geen respect voor de beledigingen en onwaarheden die u verkondigt. Als eerst wekt u de indruk een wereldpersoon te zijn, maar helaas dat bent u niet.

Wie denkt u dat u bent om anderen te jong en onervaren te noemen en dan neer te kijken op ze?

Weet u niet als oudere persoon dat u pas respect verdient indien u ook anderen respecteert? Ook van jongeren kunt u leren!

In een van uw artikelen geeft u aan dat dankzij de huidige president men zich als een volwaardige Surinamer in de wereld kan bewegen. Dit bewijst dat u alleen naar Info Act met de bijbehorende acteurs kijkt.

Want hoe vaak haalt Suriname het internationaal nieuws? Ja, we haalden het nieuws. Het begon met: “de zoon van de huidige Surinaamse president………”. Dat is zowat het enige internationaal nieuws na de aanname van de omstreden amnestiewet.

En denkt u dat Surinamers in het buitenland trots konden zijn op dit nieuws? Als u een vader bent, zult u absoluut niet trots zijn als uw zoon dit uitgehaald had (denk ik).

Hoe denkt u dan dat Surinamers zich nu trots en volwaardig in het buitenland zullen manoeuvreren? Onze reisgrage president heeft het sinds de arrestatie van zijn zoon plots te druk met zaken in ’s landsbelang. Het is gewoon lachwekkend om de bekendmakingen van het kabinet aan te horen. Zelfs naar Panama durfde hij niet te gaan. En u beweert dat wij als volwaardige Surinamers naar het buitenland kunnen?

Het kan ook zijn dat u nog nooit een voet buiten Suriname hebt gezet. Nou laat mij u maar dan het een en ander vertellen en uitleggen over het buitenland. Suriname is een te klein land, ligt als de overige Guyana ’s net buiten een aantrekkelijke route en heeft te weinig inwoners om als economisch aantrekkelijk te zijn.

Er wordt geïnvesteerd door slechts enkele landen, die vooral geïnteresseerd zijn in de natuurlijke hulpbronnen. Als die op zijn, vertrekken ze (recent voorbeeld: Suralco).

Ik wil eerst beginnen in de regio. Kijkt u naar de Caricom. Hoeveel waardering krijgt Suriname? Binnen de Caricom wordt Suriname niet eens als volwaardig lid beschouwd, omdat wij Nederlands en geen Engels als voertaal hebben. Deze kennis doe je op als je met de burgers van die landen praat en niet door het kijken naar Info Act.

We merken wel sinds deze regering een grotere aandacht voor (voormalige) communistische gebieden. Dit heeft meer te maken met oude vriendschappen opfrissen.

Meneer Samson, kén uw geschiedenis! Weet wie de vrienden toen waren en waarom die aandacht zo fris lijkt; vooral door de mooie beelden van Info Act.

Ga je wat verder en kijken we naar de voormalige Nederlandse koloniën, dan zien we dat die het te druk hebben met hun eigen economie. Je bent welkom indien je wenst te investeren of als toerist flink wenst uit te geven. Als jij je nou trots of volwaardig voelt als Surinamer door te zijn in hun land, kan ze echt niets schelen.

Binnen de VS zijn er zelfs touroperators die nooit van Suriname hebben gehoord! Dat zegt al veel over uw fabel van volwaardigheid als Surinaamse burger in het buitenland. Ook in Europa (Nederland en België uitgezonderd) interesseert het ze weinig of je Surinamer bent. Je bent buitenlander.

Als je op de Champs de Elysees in Parijs loopt moet je maar zelf zoeken naar onze ambassade aldaar, want de agenten die daar rondlopen hebben nog nooit van Suriname gehoord, laat staan dat ze weten dat er een ambassade in die straat gevestigd is (ik heb die ambassade trouwens niet kunnen vinden).

Weet u hoeveel deze ambassade, die nooit gefunctioneerd heeft, dit land gekost heeft?

Onze president is met een groot gevolg afgereisd naar Zuid- Afrika om de uitvaart van een echte leider bij te wonen. Als u naar Info Act heeft gekeken, zult u gedacht hebben, wat een groot ontvangst. CNN, BBC noch NOS vonden het nodig om het Surinaams gevolg te filmen. Ze waren niet eens te zien op de tribunes. En u praat over volwaardige waardering?

Hetzelfde geldt voor Azië, men kent het land Suriname gewoon niet. Zoals u nu gemerkt zult hebben, in tegenstelling tot u, heb ik mij over de hele wereld verplaatst en ben gewoon onder de burgerij geweest. Dan leer je veel, over jezelf, over je identiteit en dan weet je ook dat de wereld groter en zakelijker is dan wat Info Act laat zien!

Verder zou ik u willen verzoeken eens op te houden de VHP steeds aan te vallen als te zijn racistisch. Welke racistische uitspraken worden er gedaan? Staat er in hun partijprogramma dat zij alleen voor hun achterban zullen werken?

Integendeel, op paarse podia wordt er eerder etnische politiek bedreven. Door steeds te propageren dat uw partij uit alle etnische groepen bestaat, geeft al het “hokjes” denken aan. De VHP heeft steeds aangegeven voor het gehele land te willen werken en praat niet eens over wie van welke etnische groep is.

Het is voor mij duidelijk dat u Surinamers van Hindostaanse afkomst sowieso als racistisch wenst te bestempelen. Ik wil u vragen dit na te laten.

God zij met ons Suriname!

Dhristie Kalloe

Meer nieuws

Twee mannen beschoten in boot

GFC NIEUWS- Twee mannen zijn vorige week beschoten toen ze in een boot stapten te Godo olo in Sipaliwini. Impotent of minder potent? Maak online…

Man mogelijk dood na hartaanval in auto

GFC NIEUWS- Een 60-jarige man werd vanmorgen dood aangetroffen in zijn voertuig. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Hoefdraad binnenkort op Interpollijst

GFC NIEUWS- Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal binnenkort op verzoek van de procureur-generaal (pg) van Suriname worden geplaatst op de Interpollijst. Impotent of minder…

MMC heeft nieuw bestuur

GFC NIEUWS- Het Mungra Medisch Centrum heeft een nieuw stichtingsbestuur, dat vrijdag is geïnstalleerd door de Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Impotent of minder potent?…

28 nieuwe Covid-gevallen, 18 genezen

GFC NIEUWS- Donderdag op vrijdag zijn er 28 nieuwe Covid-19-gevallen genoteerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Nog geen uitkering uit Covid-19 Fonds

GFC NIEUWS- Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken laat weten dat het uitbetalen van de werkloosheidsuitkering aan werklozen die tijdens de operatie van het…

Ingezonden| Onze Staatsbedrijven

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de president van Suriname onlangs een onderhoud heeft gehad met de president-commissarissen van een aantal Staatsbedrijven. Impotent…

Duurzaam sociaal vangnet in aanmaak

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een traject ingezet om te komen tot een duurzaam sociaal vangnet. Hiervoor vindt er een…

lijk 15-jarige jongen geborgen

GFC NIEUWS- Daags na het politiebericht over de vermoedelijke verdrinking van de 15-jarige Diren Surjbali is zijn ontzielde lichaam uit de Nickerierivier gehaald. Impotent of…

HVB-topper Frans Kasantaroeno heengegaan

GFC NIEUWS- De politicus Frans Kasantaroeno is woensdag vrij plotseling overleden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Is Lager Beroepsonderwijs (LBO) tweederangs?

GFC NIEUWS- De resultaten van het schooljaar 2019-2020 zijn op alle niveaus sterk verbeterd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Groene zeedijk voorbeeld voor de wereld

GFC NIEUWS- Het startsein voor het Groene Zeedijkproject te Weg naar Zee is woensdag gegeven. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen…

Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur

GFC NIEUWS- Roseline Daan is de nieuwe directeur van het directoraat Cultuur, dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Impotent of minder…

RBTO houdt verdachte schietincident aan

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) heeft op 19 september de 38-jarige Louise V. aangehouden en overgedragen aan de recherche van Regio Oost….

Weekend afsluiting brug over Beekhuizenweg

GFC NIEUWS- De brug over de Beekhuizenweg die leidt naar Livorno zal het komend weekeinde worden afgesloten voor herstelwerkzaamheden. Impotent of minder potent? Maak online…