Aannemer belooft herstel straat na ophef over luxe villa familie Wijnaldum

Koproprienstraat

Na maandenlange frustratie lijkt er eindelijk een doorbraak te zijn in de situatie rond de zwaar beschadigde Koproprienstraat in Paramaribo.

De zandweg die volgens buurtbewoners onbegaanbaar werd door honderden vrachtwagens die bouwmateriaal en zand aanvoerden voor de bouw van een luxe villa voor de familie Wijnaldum zal nu deels worden verbeterd.

De aannemer, ene Griffith, heeft vandaag toegezegd om een gedeelte van de straat te voorzien van een laag steenslag. Dat zegt Diana F., die eigenaar is van een huis in de straat aan GFC Nieuws.

Volgens Diana F. heeft zij persoonlijk met de aannemer gesproken die om wat tijd vroeg maar beloofde dat het werk uitgevoerd zal worden.

Hij zou daarbij hebben verklaard dat hij niet bouwt voor stervoetballer Georginio Wijnaldum zelf, maar voor diens broer.

“Hij heeft me gezegd dat het allemaal goed komt. Hij wil de straat aanpakken maar hij legde uit dat hij niet voor de voetballer bouwt, maar voor zijn broer,” aldus Diana F.

Een andere bewoonster die direct aan de zandweg woont spreekt dat met klem tegen.

Zij stelt dat zij in haar beleving wél gesproken heeft met Wijnaldum persoonlijk en dat de stervoetballer op de hoogte werd gebracht van de problemen.

“Nu er media-aandacht is, horen we ineens dat het om zijn broer zou gaan voor wie er wordt gebouwd. Dat is zeer vreemd, want daar is al die tijd nooit over gesproken. De aannemer heeft nooit ontkent dat hij bouwt voor de voetballer.”

De frustratie bij sommigen in de buurt is groot. Gedupeerden stellen dat ze al maanden proberen om de verantwoordelijken zover te krijgen om het probleem op te lossen: van de projectontwikkelaar tot de aannemer.

“We hebben alles geprobeerd. Brieven, telefoontjes, we zijn letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd,” zegt een bewoner.

“Er is zelfs eigen geld ingezameld om de straat begaanbaar te maken zoals het nu is, maar dat zou helemaal niet nodig zijn geweest als ze hun verantwoordelijkheid meteen hadden genomen.”

“Rustig en gerieflijk wonen in deze mooie buurt is ons ontnomen. Ons belang is vertrapt. Letterlijk weggedozerd,” verzucht de bewoonster.

“Zij hebben gewoon kaas met ons gehad. En nu het in de media komt, ineens kan alles wél en gaat het om een broer van de stervoetballer voor wie het huis wordt gebouwd. Wij willen dat ze alle kosten die wij hebben gemaakt terugbetalen. Elke cent telt voor ons.”

Diana F. houdt ondanks alles vertrouwen in het recente gesprek met de aannemer. “Hij zegt dat het geregeld wordt. Ik wacht af, maar ik wil wel dat hij zijn woord houdt.”

De kwestie die door GFC naar buiten is gebracht, is inmiddels ook opgepikt door Nederlandse media zoals De Telegraaf, wat volgens sommige bewoners een directe invloed heeft gehad op het plotselinge meewerkende optreden van de aannemer.

Gedupeerden hopen dat de beloofde werkzaamheden snel van start gaan en dat de rekeningen die open staan door de aannemer betaald worden zodat er eindelijk een einde komt aan de ellende waar zij al maanden in leven.

“Wij hebben hun werk gedaan. Nu moeten zij doen wat eerlijk is: onze kosten terugbetalen. De rekening ligt er en die moet betaald worden.”

De straat die door het zware bouwverkeer vol diepe kuilen en modder kwam te zitten, is inmiddels weer begaanbaar.

Maar dat is volledig te danken aan de eigen inzet van de buurtbewoners. Ze zamelden geld in en zorgden ervoor dat de weg weer toegankelijk werd.