fbpx

93-jarige geboeid en met geweld van verzorgingshuis naar gevangenis

Juanita Fitzgerald werd gisteren, donderdag, ontslagen uit de gevangenis. Zij moest twee dagen zitten omdat zij geen huur zou hebben betaald. Vandaag viert zij haar 94e verjaardag.

Mevrouw Fitzgerald woonde sinds april 2011 in Franklin House, een zelfstandige woonvoorziening in de Amerikaanse stad Eustis (Florida).

De instelling zegt dat Fitzgerald was gestopt met huur betalen omdat zij verwachtte spoedig te sterven. De vrouw houdt het erop dat zij wilde betalen, maar dat Franklin House haar geld niet wilde accepteren.

Zij werd vanwege wanbetaling aangezegd de woning te verlaten, maar de vrouw weigerde. Dinsdag werd zij door de politie uit de woning gezet en gearresteerd omdat zij niet op het terrein van de instelling mocht zijn.

Op beelden van een lokale omroep die haar interviewde, is Fitzgerald geboeid te zien in een oranje gevangenispak, met blauwe plekken op de armen.

Zij hoefde haar 94e verjaardag niet in de gevangenis door te brengen en wacht haar berechting – zij moet op 27 december voor de rechter verschijnen – bij een vriendin af.

OOK INTERESSANT
Nog twee leden roversbende opgepakt voor aanrijden en beroven slachtoffer