KPS introduceert Vakantiepolitie

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname(KPS) heeft op maandag 10 augustus voor het eerst de Vakantiepolitie geïntroduceerd.

In het kader van de veiligheidscampagne is eerder aangegeven dat de veiligheid in het algemeen zal worden aangepakt. De Vakantiepolitie is een methode om kinderen te betrekken om zo op hun eigen manier een bijdrage te leveren, laat de PR van het KPS weten.

Het eerste project is uitgevoerd met leerlingen van de vierde klas van de O.S. Flu II. De school had een schoolreisje naar een recreatieoord te Cabendadorp. Na afstemming met de schoolleiding heeft de politie toestemming gevraagd aan de kinderen of zij een uurtje van hun schoolreis mochten gebruiken. De kinderen hebben ingestemd.

Op het recreatieoord werden verschillende educatieve spelletjes uitgevoerd met de scholieren. De kinderen moesten zelf de boodschap uit de verschillende spelen halen. Aan de kinderen werd gevraagd of zij bereid waren om beëdigd te worden tot Vakantiepolitie, waarbij zij een belofte moesten afleggen.

De kinderen moesten beloven dat zij goed op zichzelf zullen letten in de vakantie en dat zij ook zullen meehelpen om te letten op hun vriendjes en familieleden. De kinderen konden zich helemaal terug inden in de belofte. De activiteiten werden afgesloten met de beëdiging van de kinderen tot Vakantiepolitie.

De Vakantiepolitie is gesponsord door de Surinaamse Politiebond. Binnenkort zal samen met de buurtmanagers de verschillende kinderrijke buurten worden aangedaan met de boodschap over veiligheid in de vakantie.

Overige berichten