fbpx

9 van de 10 coronadoden zouden nu nog in leven zijn met voldoende vitamine D in hun lichaam

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE -P. PETERSON, Ph.D.- 9 van de 10 personen die ten gevolge van COVID-19 zijn overleden, zouden nu nog in leven zijn indien ze voldoende vitamine D3 in hun lichaam hadden.

Dat meldt het Amerikaanse FOX NEWS op basis van recent uitgevoerde wetenschappelijke studies.

GFC berichtte sinds begin maart al tientallen keren over de bijzondere bescherming die een optimaal vitamine D3 – niveau in het bloed biedt bij COVID-19 evenals talrijke andere ziekten.

Een top voedingsexpert van Constantin adviseert al maanden via GFC om gretig gebruik te maken van de zon. Het lichaam maakt bij blootstelling aan de zon vitamine D3 aan.

VITAMINE D3 VERKLEINT DE KANS OM TE OVERLIJDEN DOOR COVID-19

“Tientallen recente onderzoeken hebben nu aangetoond dat vitamine D3 een gemakkelijke manier is om COVID-19 te bestrijden”, zegt Dr. Peter Osborne van het Origins Nutrition Center in Texas aan FOX 26.

“Het op optimaal niveau brengen van de vitamine D- spiegel is waarschijnlijk een van de slimste dingen die iemand op dit moment kan doen”, stelt hij.

Verschillende ziekenhuizen in de VS gebruiken nu vitamine D3 als behandeling tegen COVID-19 evenals de preventie ervan. “Veel artsen leren dit nu en passen de kennis toe”, aldus dr. Osborne.

Als COVID- patiënten worden opgenomen krijgen ze nu standaard tussen de 20.000 IU tot 60.000. IU vitamine D3 pillen.

De artsen in het land geven behalve vitamine D3, ook vitamine C, Zink en Quercetin aan patiënten.

De topexpert van Constantin zegt desgevraagd aan GFC dat tientallen studies het beschermend effect van D3 hebben bewezen.

“Wij vertellen dit al langer dan 9 maanden! Veel mensen hun leven hadden gered kunnen worden. Volgens onderzoek zijn ook de klachten bij COVID- vaak milder als de vitamine D3 in het bloed optimaal is. Het beste is om je D3 gewoon optimaal te houden ter preventie van een heleboel ziekten”.

BEKIJK OOK
Inspanningen armoedebestrijding door AW&J toegelicht aan Wereldbank

“D3 geeft niet alleen bescherming tegen COVID-19, ook tegen een heleboel andere kwalen. En jammer genoeg is er bij veel personen, ook in Suriname, sprake van een vitamine D- deficiëntie. Hoe ouder en donkerder je bent, des te moeilijker deze vitamine, eigenlijk een prohormoon, wordt aangemaakt”, legt de Constantin topexpert verder uit.

 “Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in het lichaam. Ga daarom elke dag 10 tot 15 minuten, tenzij gecontra- indiceerd, zo min mogelijk gekleed in de zon. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt”.

“Voorts wijst veel erop dat donkergekleurde en oudere personen de zon doelbewust vermijden en kiezen voor de schaduw. Om die reden hebben donkere mensen ook vaak een tekort. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat vaker aangetoond”, aldus de topdeskundige van Constantin met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van voeding, vitaminen en mineralen in relatie tot de gezondheid.

De deskundige zegt dat personen, indien ze dat nodig vinden, aan hun huisarts kunnen vragen om hun vitamine D3 in het lab te laten meten.

Benadrukt wordt dat volwassenen moeten streven naar een minimale waarde van 75 nmol/L. Met een lagere waarde moet beslist geen genoegen worden genomen, ook al staat er op de referentiewaarden van het lab dat lagere waarden binnen de “norm” vallen.

De D3- status moet optimaal zijn, dus minstens 75 nmol/L! Niet minimaal of sub- optimaal, maar optimaal!