fbpx

9 manieren om een gelukkiger, gezonder en mogelijk langer leven te leiden

GFC NIEUWSREDACTIE- Als je tijd online doorbrengt of infomercials bekijkt, denk je misschien dat er een enkel geheim is voor gezondheid, geluk en welzijn.

Het zou leuk zijn als het zo gemakkelijk was, maar in de echte wereld is er geen magische pil, drankje of gadget die je een lang, gelukkig en gezond leven kan garanderen.

Dat is het slechte nieuws, maar er is ook goed nieuws. Uiteindelijk is gezond leven en gelukkig zijn geen magie – het is gewoon gezond verstand.

Hier zijn negen eenvoudige manieren om een gelukkiger, gezonder en mogelijk zelfs langer leven te leiden:

Stop met roken.

Als er één ding is dat u kunt doen om uw gezondheid te verbeteren en het risico op chronische ziekten te verminderen, is het om tabak in al zijn vormen te vermijden. Als je nu rookt, stop dan. Als je nooit bent begonnen, goed voor je – en je gezondheid.

Zorg voor een goede slaaphygiëne.

Het is moeilijk om je goed te voelen als je uitgeput bent, en het krijgen van een goede nachtrust is van vitaal belang voor je welzijn. Het opzetten van een gezellig slaapnest en het aangaan van een goede slaaphygiëne is een van de beste manieren om je beter te voelen en gezonder te leven.

Neem preventie serieus.

Het enige dat beter is dan beter worden, is in de eerste plaats nooit ziek worden. Preventie serieus nemen is essentieel voor een gelukkig en gezond leven, dus praat met uw arts over leeftijdsgerelateerde screenings, aanbevolen vaccinaties en andere preventieve maatregelen.

Stop met wrok koesteren.

Wanneer je wrok koestert, doe je jezelf meer pijn dan de persoon op wie je woede is gericht. Of je nu fout of gelijk had, het loslaten van die oude wrok zal goed zijn voor je geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn.

BEKIJK OOK
Slapeloosheid verhoogt het risico op dementie bij oudere volwassenen

Beoefen mindfulness.

Aandacht schenken, expres, in het huidige moment en zonder oordeel kan helpen stress te verminderen. Het kan helpen bij een reeks fysieke en mentale gezondheidsproblemen, waaronder angst, slapeloosheid en depressie.

Blijf in beweging.

Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor je lichaam en je taille, maar het kan ook goed zijn voor je geest en je mentale welzijn. Je hoeft geen marathon te lopen – een paar sessies van matige oefening een paar keer per week zouden de truc moeten doen, maar hoe meer hoe beter.

Smeed gezonde relaties.

Eenzaamheid en isolatie kunnen verschrikkelijk zijn voor je geestelijke gezondheid en welzijn, en er is zelfs enig bewijs dat te veel alleen zijn ook slecht kan zijn voor je fysieke gezondheid. Het smeden van gezonde relaties is een geweldige manier om actief en betrokken te blijven, ongeacht je leeftijd.

Houd een gezond dieet op na.

Goede voeding is een hoeksteen voor geluk en gezondheid, dus streef naar het beste dieet dat je kunt vinden. Dat betekent niet dat je jezelf af en toe een traktatie ontneemt, maar goed eten is goed voor je lichaam en je geest.

Blijf gehydrateerd.

Water is van vitaal belang voor het menselijk leven en gehydrateerd blijven is essentieel voor uw goede gezondheid. Het drinken van zuiver helder water is een belangrijk onderdeel om gezond te blijven, dus vul je fles en neem hem mee.