fbpx
9 gezinsleden sterven na consumptie ingevroren noedelschotel van een jaar oud

GFC NIEUWS- Een familie van negen personen is gestorven na het eten van een zelfgemaakte noedelschotel met maïsmeel, die een jaar lang was ingevroren.

De familie in de stad Jixi, in de provincie Heilongjiang in het noordoosten van China, had tijdens een bijeenkomst van 12 mensen op 5 oktober een populaire lokale delicatesse gegeten die bekend staat als Suantangzi – een soort dikke noedelsoep.

Drie jongere familieleden weigerden het gerecht te proberen vanwege de vreemde smaak. De negen die de noedels wel aten, werden enkele uren later echter ziek, met acht bevestigde doden op 11 oktober.

Een 47-jarige vrouw met de achternaam Li kreeg een behandeling in het ziekenhuis, maar stierf op maandag zei haar zoon.

De plaatselijke autoriteiten zeggen dat de noedelschotel bedorven was door zo lang te zijn ingevroren. Een hoge concentratie van het bongkrekzuur – een ademhalingstoxine werd in de schotel ontdekt. De Gezondheidscommissie van de provincie Heilongjiang zei dat het ook in het maagvocht van de volwassenen hadden gevonden.

Gao Fei, directeur van de voedselveiligheid in het Heilongjiang Centrum voor Ziektebestrijding en -preventie, zei dat de resultaten vaak fataal kunnen zijn. “Het kan ernstige schade veroorzaken aan vele menselijke organen, waaronder de lever, de nieren, het hart en de hersenen,” vertelde Gao.

Zelfs bij grondig koken kan het zuur niet worden verwijderd. Een patiënt krijgt eerst buikpijn, begint te zweten, voelt zich zwak en belandt uiteindelijk in een coma. Binnen een tijdsbestek van 24 uur kan men sterven.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…