9/11 Papers: hackers dreigen ‘waarheid over 11 september’ te onthullen

Een groep hackers dreigt “de waarheid over 11 september” te onthullen en de Amerikaanse “deep state” ten val te brengen, door een groot aantal geheime documenten vrij te geven. Het lijkt de groep vooral te gaan om geld.

De hackergroep Dark Overlord zou 18.000 geheime documenten gestolen hebben, die verband houden met de terroristische aanslag op 11 september 2001. De bestanden zouden afkomstig zijn van verzekeraars, advocatenkantoren en overheidsinstanties.

Dark Overlord eiste eerst een onbekend losgeld van de gehackte bedrijven. Woensdag kondigde de groep aan financiële bijdragen van het publiek te accepteren om de informatie vrij te geven.

Een dag later zei de groep dat meer dan 12.000 dollar aan bitcoins was ontvangen, voldoende om een eerste tranche – 650 documenten – vrij te geven.

Er resteren vier “informatielagen” en “elke laag bevat meer geheimen, meer beschadigend materiaal […] en in het algemeen gewoon meer waarheid.”

Om alle lagen van wat zij noemen “The 9/11 Papers” te onthullen, willen zij 2 miljoen dollar in bitcoins van het publiek.

De informatie is ook te koop aangeboden aan media, terreurgroepen en buitenlandse regeringen, wat erop duidt dat het de hackers enkel om geld gaat.

Overige berichten