893 gestrande Surinamers in het buitenland

GFC NIEUWS- Vanaf de maatregelen ter bestrijding van het COVID-19 virus zijn ingegaan, is een van de meest besproken onderwerpen: Surinamers die in het buitenland zijn gestrand, in totaal 893.

Van meet af aan heeft de Surinaamse regering er alles aan gedaan om haar ingezetenen, waar ook ter wereld, terug te halen naar Suriname, met in acht neming van de internationaal geldende veiligheidsregels.

Er zijn inmiddels al enkele repatriatievluchten uitgevoerd, die zoals verwacht de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Er moeten zowel in Suriname als in het land waar de ingezetenen zich bevinden veel details worden uitgewerkt om de repatriatie zo goed mogelijk af te handelen.

In tegenstelling tot andere landen, waaronder buurland Guyana, heeft Suriname niet gesteld dat gestrande burgers uit veiligheidsoverwegingen moeten blijven waar ze zijn totdat het COVID-19 virus geheel onder controle is.

Na de laatste vlucht uit Miami heeft het COVID-19 Managementteam besloten het terughalen van ingezetenen tijdelijk stop te zetten om zich te kunnen confirmeren aan de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

Overige berichten