fbpx
Facebook Pagelike Widget

893 gestrande Surinamers in het buitenland

GFC NIEUWS- Vanaf de maatregelen ter bestrijding van het COVID-19 virus zijn ingegaan, is een van de meest besproken onderwerpen: Surinamers die in het buitenland zijn gestrand, in totaal 893.

Van meet af aan heeft de Surinaamse regering er alles aan gedaan om haar ingezetenen, waar ook ter wereld, terug te halen naar Suriname, met in acht neming van de internationaal geldende veiligheidsregels.

Er zijn inmiddels al enkele repatriatievluchten uitgevoerd, die zoals verwacht de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Er moeten zowel in Suriname als in het land waar de ingezetenen zich bevinden veel details worden uitgewerkt om de repatriatie zo goed mogelijk af te handelen.

In tegenstelling tot andere landen, waaronder buurland Guyana, heeft Suriname niet gesteld dat gestrande burgers uit veiligheidsoverwegingen moeten blijven waar ze zijn totdat het COVID-19 virus geheel onder controle is.

Na de laatste vlucht uit Miami heeft het COVID-19 Managementteam besloten het terughalen van ingezetenen tijdelijk stop te zetten om zich te kunnen confirmeren aan de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

Meer nieuws

Minister EZ doet prijscontrole

GFC NIEUWS- Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie ging op 30 november met de Economische Controledienst(ECD) van het ministerie op pad…

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…