fbpx
891 actieve coronagevallen en nog een Covid-dode; Volksgezondheid roept op tot naleving maatregelen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt in een bericht dat de afgekondigde Covid-19-maatregelen door de president van Suriname strikt moeten worden nageleefd door de burgers van het land om het aantal besmettingen te laten dalen.

Het aantal actieve gevallen is gegaan van 933 naar 891, 42 minder dan gisteren, zondag. 61 personen zijn vandaag positief getest. Helaas is nog een persoon overleden aan Covid-19. De teller van het aantal doden staat op 48.

Het ministerie van Volksgezondheid drukt de samenleving op het hart om zich te houden aan de maatregelen en te voorkomen dat de zorgsector verder belast wordt.

Het gaat om het volgende:

Maatregel 1: verplicht dragen van mondneusmasker buiten eigen huis en in het bijzonder betreden van ruimten.

Maatregel 2: Uitgangsverbod blijft ingesteld van 20:00 pm – 05:00 am

Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaalservice m.u.v. terrassen waar men in achtneming van de algemene maatregelen van 1.5 m afstand tussen de cliënten en handhygiëne kan garanderen.

Maatregel 4: Samenscholingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, zijn verboden. Dit is ook van toepassing op feesten, incl. huisfeesten, religieuze bijeenkomsten en begrafenissen.

Maatregel 5: sportscholen, contactsporten, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden (SURIBET), bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten.

Maatregel 6: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen.

Maatregel 7: markten blijven vooralsnog geopend blijven met inachtneming van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking door eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne.

Maatregel 8: Het onderwijsproces blijft gehandhaafd met inachtneming van de door het Ministerie ontwikkelde Covid-19 preventieprotocollen.

Het aantal testlocaties is uitgebreid. Hieronder de locaties:

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…