fbpx

891 actieve coronagevallen en nog een Covid-dode; Volksgezondheid roept op tot naleving maatregelen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt in een bericht dat de afgekondigde Covid-19-maatregelen door de president van Suriname strikt moeten worden nageleefd door de burgers van het land om het aantal besmettingen te laten dalen.
Het aantal actieve gevallen is gegaan van 933 naar 891, 42 minder dan gisteren, zondag. 61 personen zijn vandaag positief getest. Helaas is nog een persoon overleden aan Covid-19. De teller van het aantal doden staat op 48.
Het ministerie van Volksgezondheid drukt de samenleving op het hart om zich te houden aan de maatregelen en te voorkomen dat de zorgsector verder belast wordt.
Het gaat om het volgende:
Maatregel 1: verplicht dragen van mondneusmasker buiten eigen huis en in het bijzonder betreden van ruimten.
Maatregel 2: Uitgangsverbod blijft ingesteld van 20:00 pm – 05:00 am
Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaalservice m.u.v. terrassen waar men in achtneming van de algemene maatregelen van 1.5 m afstand tussen de cliënten en handhygiëne kan garanderen.
Maatregel 4: Samenscholingen van groepen van meer dan 5 personen, behalve voor werk of onderwijs, zijn verboden. Dit is ook van toepassing op feesten, incl. huisfeesten, religieuze bijeenkomsten en begrafenissen.
Maatregel 5: sportscholen, contactsporten, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden (SURIBET), bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten.
Maatregel 6: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond- en neusbedekking door alle aanwezige personen.
Maatregel 7: markten blijven vooralsnog geopend blijven met inachtneming van de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond- en neusbedekking door eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne.
Maatregel 8: Het onderwijsproces blijft gehandhaafd met inachtneming van de door het Ministerie ontwikkelde Covid-19 preventieprotocollen.
Het aantal testlocaties is uitgebreid. Hieronder de locaties:
BEKENDMAKING TESTLOCATIES 768x1085 1 | GFC Nieuws

BEKIJK OOK
Reparatie Commissie stoomt instanties klaar voor bezoek delegatie Tweede Kamer