Duchess Slant: Meghan Markle leert benen bijeen houden

Meghan Markle had dinsdag een oepsie-momentje tijdens een bijeenkomst in Buckingham Palace. Het was het nieuwste lid van de Britse koninklijke familie heel even ontgaan dat dames. vooral bij officiële evenementen, niet met de benen over elkaar zitten.

 

Markle past zich in het algemeen uitstekend aan de koninklijke tradities aan. Het koninklijke buiginkje gaat haar al prima af, zij heeft tegenwoordig lange kousen aan en haar houding is conform protocol. Meestal, dan.

In het verleden zat de hertogin van Sussex meestal zoals het hoort: de knieën gesloten, voeten naast elkaar, of met de duchess slant (vernoemd naar schoonzus Kate)de benen bij de enkels gekruist met de knieën bijeen en opzij, de handen op haar schoot.

Dinsdag echter nam zij plaats naast haar gemaal en koningin Elizabeth en gooide de benen over elkaar. Een protocollaire doodzonde, zegt etiquette-expert Myka Meier.

Binnen enkele seconden realiseerde zij zich echter de ceremoniële fout en gingen de benen in de juiste houding: opzij. Whoops!