fbpx

86 doen mee aan ‘Fire Preparedness and Response’ cursus

GFC NIEUWS- Op 6 augustus is in de grote trainingszaal van het PTC het startsein gegeven voor de ‘Fire Preparedness and Response’ cursus voor de eerste groep participanten.

De 86 geselecteerde participanten zijn in twee groepen van 43 personen opgedeeld om deze cursus zo effectief mogelijk te doorlopen.

De cursus heeft als hoofddoel om bij te dragen aan het creëren van veilige en veerkrachtige gemeenschappen.

Deze cursus is een volledig verzorgd project welke wordt mogelijk gemaakt door tussenkomst van OAS, PTC en Suriname Fire Awareness (SFA).

Dit project is een onderdeel van een OAS grant programma welke de organisaties in de gelegenheid stelt om op het gebied van disaster management, een fundamentele bijdrage te leveren aan de veiligheid van de Surinaamse gemeenschap.

Nadat de cursisten van de hoofdtrainer, Ulrich Coats van het Korps Brandweer Suriname, het vluchtplan bij eventuele calamiteiten van het instituut had doorgegeven, werden deze door de directeur van het PTC, Robby Holband toegesproken.

Hij vond het een eer dat het instituut kan bijdragen aan een stukje veilig Suriname. Hij riep de participanten op om de kennis te delen met anderen waardoor meerdere burgers zullen weten hoe te handelen bij brand.

BEKIJK OOK
Criminelen dringen woning slapende moeder en dochter binnen en binden slachtoffers vast met tiewraps

Als laatst kwam de vertegenwoordiger vanuit Suriname Fire Awareness, Moreno Jackson, aan het woord. Hij wees de participanten op het feit dat zij nu officieel OAS-beursalen zijn en de mogelijkheden welke deze voor hen kan meebrengen in de nabije toekomst.

De totale cursus duurt drie dagen en zal op 17 augustus, met de totale groep van 86 participanten, worden afgesloten met een intensieve outdoor simulatie dag. Hierbij zullen de participanten specifieke acties moeten uitvoeren binnen een bepaald tijdsbestek.

Enkele van de acties zijn het kunnen blussen van een vlam, basis medische assistentie verlenen aan een slachtoffer van brand of ontsnappen uit een ruimte met rook.

Het ligt in de bedoeling van de SFA en het PTC om deze cursus vaker te gaan verzorgen voor de samenleving en het bedrijfsleven.