fbpx

82- jarige vrouw uit Paramaribo doelbewust uit taxiwagen 'gesleurd' toen ze werd opgehaald

GFC NIEUWS- Een 82- jarige vrouw die woont in het noorden van Paramaribo werd dinsdagmiddag gedwongen om acuut uit het voertuig van een taxichauffeur te stappen.

Een buurman zegt aan GFC Nieuws dat de hoogbejaarde werd opgehaald en al op de voorstoel zat in de auto. Haar zoon die net kwam aanrijden zag dat gebeuren en sommeerde de chauffeur die al een paar meter was weggereden te stoppen.

Vervolgens werd de oude vrouw onder lichte dwang, tegen haar zin, door hem uit de wagen “gesleurd”.

Volgens informatie van de getuige had de vrouw geen mondkapje op, evenmin de taxirijder. De reden dat de man zijn moeder gedwongen heeft om uit de auto te stappen heeft te maken met quarantaine afspraken die met haar zijn gemaakt.

BEKIJK OOK
Aanhoudingen tijdens roadblock; acht verdachten ingesloten

“Ik heb van de zoon begrepen dat zijn moeder diabetespatiënt is en ook nog een verhoogde bloeddruk heeft. Hij heeft afspraken gemaakt met de oude dame dat ze voorlopig gewoon thuis moet blijven omdat ze vanwege haar leeftijd en onderliggende klachten een hoog risico loopt indien ze besmet raakt met het coronavirus”, aldus de buurman.

De hoogbejaarde is volgens hem al lange tijd thuis vanwege het ‘coronagedoe’ en heeft hem vaker verteld dat ze zwaar aan het frustreren is vanwege de beperkingen die haar kinderen haar onder dwang hebben opgelegd. Volgens hem hebben de kinderen beslist geen slechte intenties, maar willen ze hun moeder simpelweg beschermen.

Foto ter illustratie/ Victor Xok