fbpx

81- jarige vrouw mag wel korte rokjes dragen

INGEZONDEN- Toen er recentelijk werd geroddeld over een 81- jarige vrouw die een paar straten verderop bij mij woont, was bijna iedereen van mening dat deze hoogbejaarde helemaal verkeerd bezig is omdat ze met korte rokjes aan gaat stappen.

Mijn buurvrouw met wie ik vaker op haar balkon praat vindt zelfs dat de kinderen en kleinkinderen van het oudje haar dringend moeten aanspreken over haar opvallend kleedgedrag.

Want, zo beweert ze, zij zet haar familie en zichzelf zo te schande.

Maar is dat wel zo? Mogen hoogbejaarde vrouwen dan geen gewaagde kledij dragen? Volgens de theorie van mijn buurtgenoten zou je op een bepaald punt in je leven dus moeten kiezen voor een andere manier van kleden.

Ik ben het volstrekt oneens hiermee.

Toen ik deze oude dame zag lopen was het eerste dat mij opviel dat ze slank is, in haar leven kennelijk altijd heeft gesport en best nog wel gespierde benen en armen heeft.

Deze sportieve oude vrouw ziet er qua spieropbouw veel strakker uit dan sommige twintigers en dertigers die ook met korte broekjes en rokjes op straat verschijnen, maar bij wie het vet er van alle kanten uitpuilt en hun benen zijn verminkt met tientallen afschuwelijke tatoeages.

BEKIJK OOK
Vrouwen die hun vriend dumpen hebben dat al maanden geleden besloten, beweert Casanova

Persoonlijk ben ik helemaal geen voorstander van het dragen van sexy kleding en zie ik dames liever heel netjes gekleed gaan.

Maar om deze oude dame op basis van haar leeftijd te bekritiseren is oneerlijk omdat ze er wellicht veel aan doet om er nog goed uit te zien.

Het zal mij niet verbazen als blijkt dat ze ondanks haar hoge leeftijd nog steeds aan krachtsport doet.

Het gaat wat mij betreft dus niet om de leeftijd van een persoon, maar veel meer om hoe je eruit ziet als het gaat om welke kleding je wel of niet zou kunnen dragen.

Heb je slanke en nog redelijk stevige benen en ben je presentabel in een korte rok? Een heleboel jongedames kunnen daar helaas geen ja op antwoorden. Deze hoogbejaarde dus wel!

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud