fbpx

80-jarige Coca-Cola geeft terug aan samenleving

GFC NIEUWS- Eerder dit jaar mocht Fernandes Bottling Company haar 80 jaar bestaan vieren en is het wereldbekende merk Coca-Cola ook al 80 jaar niet meer weg te denken in Suriname.

In dit kader is besloten een schenking ten behoeve van de gemeenschap te doen. De bloedbank ontving maandag een koelkast en een plasma freezer in ontvangst mogen nemen met een totale waarde van SRD 194.105,36.

Op 19 maart 1939 opende Jule Fernandes zijn Coca-Colafabriek op de hoek van de Klipstenenstraat en Keizerstraat, met een bottelmachine die 1 fles per minuut kon vullen.

Inmiddels draait de fabriek op volle toeren aan de Indira Gandhiweg 12 en produceert Fernandes Bottling Company al 80 jaar de softdrinks waar iedereen in Suriname van geniet. Deze loyaliteit wil Fernandes Bottling Company belonen door ook iets terug te doen voor de samenleving.

Al jaren steekt de Fernandes Group en Fernandes Bottling Company graag een helpende hand uit wanneer dat nodig is, in de vorm van donaties of sponsoring van niet-commerciële projecten die de gemeenschap ten goede komen.

Vooralsnog maakt Fernandes Group de waarde van haar sociale bijdragen niet altijd publiekelijk bekend, maar deze grote schenking aan de het Surinaamse Rode Kruis is een heugelijk feit en wenst de organisatie deze ook te delen met de samenleving.

BEKIJK OOK
Zes bedrijven laten hun beste SDG-kant zien

De Bloedbank voorziet de Surinaamse gemeenschap ruim 78 jaar van veilig bloed. Deze organisatie speelt een belangrijke rol binnen onze samenleving in het redden van mensenlevens.

Om de kwaliteit te waarborgen zijn hier enkele apparaten voor nodig en heeft Fernandes Bottling Company gemeend deze aan te schaffen voor de Bloedbank.

Het gaat namelijk om een koelkast die lokaal is ingekocht en een plasma freezer die uit het buitenland is gehaald, waarbij de bloedbank meer ruimte heeft om de bloedproducten en het testmateriaal op te slaan en de kwaliteit te waarborgen.

Maria Tjon A Loi, medisch-directeur van de Bloedbank ging in haar toespraak kort in op de jarenlange relatie tussen de bloedbank en de Fernandes Group en de actieve ondersteuning vanaf de jaren 80. Zij sprak haar dank uit, namens het bestuur, de directie, het personeel van de Bloedbank en de samenleving.

De overdracht vond plaats bij de Bloedbank door Jules Fernandes, CEO Fernandes Group, Bryan Renten, CEO Fernandes Bottling Company en Alexander Fernandes als vertegenwoordiger van Maureen Fernandes, voorzitter van de Fernandes Group Social Foundation.

Tjon A Loi en Ernestina Gödeken, coördinator Bloedbewerking & Laboratorium, mochten de donatie in ontvangst nemen.