fbpx
8 redenen waarom Melvin Bouva op de NDP- lijst moet

De kandidatenlijsten van de politieke partijen moeten op 9 april worden ingediend. Uiteraard zullen er verassingen zijn gevolgd door kreten van afschuw en ongeloof. Maar tegelijk zult u ook geluiden van goedkeuring horen.

In deze opsomming van 8 punten zal ik u ‘bewijzen’ waarom Melvin Bouva op de lijst van de NDP thuishoort. Zijn plaatsing is zo automatisch dat het in feite met gesloten ogen moet gebeuren.

Bouva verdedigde Bouterse op een zeer cruciaal punt

Desi Bouterse is de belichaming van de NDP. Dus wie zijn carrière op het spel zet voor Bouterse doet dat automatisch voor de partij.

In 2012 werd de Amnestiewet op de DNA -agenda geplaatst. Een van de meest controversiële wetten die de DNA in haar historie heeft behandeld. Zelfs NDP’ers hadden moeite met de wet. Denk aan Noreen Cheung. Maar bij Bouva was dat helemaal anders. Hij verdedigde de wet met zijn ziel en zaligheid en verzegelde daardoor zijn toekomst in de paarse partij.

Melvin Bouva heeft van alle rookies op de MC – lijst de meeste stemmen gehaald in 2010

Van alle nieuwe kandidaten op de MC – lijst kreeg Bouva de meeste stemmen. Om u een beeld te geven toon ik u de volgende cijfers.

Joan Dogojo kreeg 274, Cedric van Samson haalde 117, Harish Monorath 762. Roy Chitanie bakte er niets van en bleef steken op 33 stemmen. Noreen Cheung kreeg 198 stemmen achter haar naam. De teller van het totaal stemmen van deze rookies stopt bij 1385. Bouva stopt ze allemaal in zijn zak met zijn 1799 stemmen. De NDP gokte goed met Bouva. En een winnend team wijzig je toch niet?

Bouva is in zijn eentje groter dan SPA, Palu en NS in Paramaribo

En niet een klein beetje. De SPA was in Paramaribo goed voor 818 stemmen. Melvin Bouva, een nieuweling in de politiek is tweemaal groter dan de politieke organisatie van Guno Castelen. NS kreeg in Paramaribo 762 stemmen en Palu van Jim Hok 403 stemmen. In Coronie kreeg dezelfde Palu 806 stemmen. Dat zijn landelijk 1209. Dit geeft aan dat een nieuweling in de politiek tweemaal groter is dan Palu landelijk en tweemaal groter dan SPA en NS in Paramaribo. Zou je deze politicus thuis parkeren?

Melvin Bouva is gegroeid in de politiek

Bouva’s politieke carrière begint in het eerste Nationaal Jeugdparlement. Hij gaat de geschiedenis in als de eerste voorzitter van dit jongerenorgaan. Hij bleef zich inzetten voor de jeugd na zijn periode als voorzitter. In 2010 maakte hij de grote stap naar ‘serieuzer’ politiek. Intussen kent deze jongeman het klappen van de zweep.

Melvin Bouva is een vaderfiguur

Hoeveel politici zie je met hun vrouw en kinderen pronken. Soms vraag je je af of bepaalde politici single zijn of gay. Niet bij Bouva. Hoewel niet getrouwd, heeft de man een stabiele relatie. Dit zijn de juiste positieve normen en waarden die kiezers willen zien. Men wil een verantwoordelijke vader en echtgenoot hebben. Hij straalt stabiliteit uit. Een goede keus dus als de NDP hem op de lijst zet. Wie wil dit imago niet gebruiken?

Melvin Bouva is welbespraakt en laat zijn stem horen

Er was een vaste kern van sprekers in de DNA. Bouva was prominent lid van die groep. De man kan zijn woorden kiezen. Soms was die keuze te groot. Maar feit is dat Bouva zijn punt kon maken als het moest en zijn mannetje kon staan als het nodig was. En hij zat in de DNA niet als een muurbloem. Hoe vaak heeft u bepaalde leden gehoord? Hoe heet die ene Inheemse parlementariër uit Para? Hoe heet hij weer?

Melvin Bouva is een voorbeeld parlementariër

Er zijn DNA-leden die vaak het verkeerde voorbeeld geven. In de DNA gaat het al mis. In het openbaar doen zij uitspraken die mensen laten schrikken. Hun privéleven is net een soapstory. Bij Bouva heb je dit niet gehad. De man heeft zich keurig gedragen, is correct gebleven in het openbaar en er zijn geen schandalen bekend uit zijn privéleven. Ook uit zijn verleden. Die jongeman is schoon. In een landschap waar haast elke politicus tenminste een vuile nagel heeft, wil je toch trots zijn op een met tien schonen vingers.

Melvin Bouva ziet er goed

Op de ‘mooi-boy’ schaal krijgt hij misschien geen 10, maar een 7 kan nog. Mensen die er goed uitzien hebben meer succes in het leven..

Ook komen zij sympathieker over en kunnen anderen over de streep trekken. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Dus een goed uitziende jongen die sympathie uitstraalt negeer je niet.

Gregory Rijssen

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…