fbpx
77 Covid-patiënten genezen, 94 nieuwe gevallen

GFC NIEUWS- De afgelopen 24 uren mochten 77 Covid-19-patiënten die genezen zijn verklaard naar huis.

94 nieuwe gevallen zijn bijgekomen, waardoor het aantal actieve gevallen is komen te staan op 825.
In totaal zijn 308 testen uitgevoerd, 214 waren negatief.

De afgelopen dagen worden er steeds meer testen uitgevoerd. Het identificeren en isoleren van personen die besmet zijn met het coronavirus is een belangrijke maatregel in het tegengaan van de verspreiding.

Het ministerie van Volksgezondheid breidt daarom de Covid-testmogelijkheden uit. Vanaf vandaag biedt het Regionale Ziekenhuis Wanica ook testdrives aan. Voor het eind van volgende week zijn er ook testdrives bij de RGD-gezondheidscentra of poliklinieken te Geyersvlijt, Latour, Limesgracht, Meerzorg en Onverwacht. Personen kunnen zich dan rechtstreeks aanmelden en hoeven niet eerst 178 te bellen zoals voorheen.

Het is van belang dat eenieder met klachten thuis blijft en zich isoleert van anderen. Het BOG adviseert direct contact te maken met de huisarts, of 178 of zich rechtstreeks te begeven naar een van de testdrives waar de swabs worden afgenomen wanneer de volgende klachten optreden: hoesten, koorts, verlies van reuk- of smaak en lichaamspijnen, al dan niet samen met diarree, keelpijn, koude rillingen, kortademigheid, hoofdpijn, spierpijn en of vermoeidheid.

Het BOG merkt op dat sommige bedrijven hun personeel hebben gestuurd naar de test drives van het BOG, omdat er een persoon in het bedrijf positief was getest. Sommige personen trachten getest te worden door het simuleren van klachten. Dit heeft geen zin, want er is kans dat op dat moment de test negatief uitvalt en personen dan denken dat ze veilig zijn, terwijl dat niet zo hoeft te zijn.

Het BOG maakt bekend dat alleen mensen met klachten worden getest en doet een beroep op bedrijven om hun personeel niet naar de testdrives te sturen als zij geen klachten hebben.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…