70 vrouwen doen mee aan FLIRS-programma

GFC NIEUWSREDACTIE- Het FLIRS-programma biedt virtuele een op maat gesneden training aan 70 vrouwelijke ondernemers in Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica en Para.

Om vrouwelijke ondernemers van Suriname te helpen om hun bedrijf uit te breiden, sponsort de Amerikaanse ambassade dit initiatief dat op 26 juni van start ging met een virtuele sessie.

Tijdens de virtuele sessie hebben de participanten onder anderen gepresenteerd gekregen hoe het traject eruit ziet en wat van hen wordt verwacht. Zij zullen gedurende 12 weken, aan diverse trainingen en workshops zowel virtueel als fysiek deelnemen.

Enkele onderwerpen die behandeld zullen worden zijn het digitaliseren van hun onderneming, het belang van het formeel registreren van een onderneming, het vaststellen van een accurate kostprijs en het in kaart brengen van de noodzakelijke vereisten voor het exporteren naar het buitenland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Pasgetrouwde vrouw misbruikt door echtgenoot en schoonbroers vecht voor haar leven in ziekenhuis

De organisatie Act Now Foundation, die dit programma uitvoert, gaf door dat ondanks het feit dat de sessies momenteel virtueel gehouden worden, het van belang was dat alle participanten van de nodige tools voorzien zijn om het maximale te halen uit dit programma.

Daarom hebben zij trainingskits laten bezorgen bij de participanten thuis of op kantoor.

De host, Anuradha Lachman, is zeer tevreden met de interactie van de vrouwelijke ondernemers. Zij hebben echt hele goede ideeën die zij verder willen uitwerken en zijn zeer enthousiast om deze training met succes af te ronden.

Als onderdeel van de officiële kickoff, zijn er speeches verzorgd door de de Amerikaanse Ambassadeur in Suriname, Karen Williams, een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische Zaken en Technologische Ontwikkeling, Rudolf Pavillion en vanuit een van de partner organisaties, Ramps Logistics, heeft de Country Manager, Kevin Julen, de vrouwelijke ondernemers het belang van ondernemerschap kenbaar gemaakt, vooral met de ontwikkelingen in de olie en gas industrie die momenteel plaatsvinden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Aantal coronadoden India waarschijnlijk veel hoger

De CEO van Leduc Consultancy & Training, Leanda Zeldenrust, heeft een zeer uitgebreide motivatiesessie verzorgd waarbij zij de participanten op het hart gedrukt heeft, hoe belangrijk het afmaken van dit programma voor hen zal zijn en welke voordelen het hen op kort en lang termijn zal opbrengen.

Naast deze trainingen krijgen alle deelnemers de gelegenheid om hun product en/of dienst te exposeren aan een zeer breed publiek bestaande uit studenten, mede-ondernemers, financieel specialisten etc.

Dit zal plaatsvinden tijdens de Women Entrepreneurship Fair, die georganiseerd wordt in de eerste week van november 2021.

Vrouwelijke ondernemers uit Guyana zullen ook deelnemen aan deze beurs als onderdeel van het aspect kennisuitwisseling binnen dit programma.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten