fbpx

7 tips voor een betere nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je gezondheid. Tijdens de nacht ‘reset’ je lichaam zichzelf, waardoor je er de volgende dag weer fris en fruitig tegenaan kan. Je kunt je beter concentreren, onthoudt meer informatie en voelt je energieker en opgewekter. En dat is precíes wat we willen. In realiteit is het vaak toch verdraaid lastig om die slaap te vatten.

Hieronder zeven tips:

– Zorg voor een regelmatig slaappatroon.
– Zorg overdag voor voldoende daglicht. Jaja, daglicht overdag verbetert je nachtrust ’s nachts.
– Ontwikkel een slaaproutine. Even de hond uitlaten, een potje kruidenthee, een warme douche, een paar meditatieoefeningen, you name it. Zoek in ieder geval iets wat bij jou past en waar jij van ontspant.
– Kijk eens kritisch naar je slaapkamer. Je zou het misschien niet verwachten, maar ook je slaapkamer kan veel invloed hebben op een goeie nachtrust. Zorg er allereerst voor dat er zo weinig mogelijk licht in je slaapkamer is in verband met onze vriend melatonine.
– Stop met cafeïne.
– Voldoende beweging overdag. Uit onderzoek blijkt dat overdag sporten je kan helpen om sneller in slaap te vallen. Maar pas hier wel mee op: sporten vlak voor het slapengaan werkt juist áverechts.
– Drink niet teveel voor het slapengaan.
( fashionchic.nl)

OOK INTERESSANT
Luiheid en onwetendheid belangrijkste oorzaken achteruitgang Suriname