fbpx
7 solliciteren voor MDG –Jeugdambassadeurschap

Op maandag 23 maart is na indiening van hun sollicitatiebrief, registratieformulier en overige bescheiden, een infosessie gehouden voor de sollicitanten van het “Millennium Development Goals (MDG) Jeugdambassadeurschap voor Suriname”. Dit gebeurde in het gebouw van het Nationaal Jeugd Instituut.

In totaal hebben 11 jongeren registratieformulieren ingevuld, echter hebben slechts 5 dames en 2 heren gesolliciteerd.

Deze aspirant-kandidaten zijn: Bouterse Walter, Tuur Reginald, Manhoef Beryl, Karnadi Vanity, Malontie Anissa, Adjako Daveni en Amoksi Sjovellie.

Tijdens de sessie is door de huidige ambassadeur, Faizal Abdoelgafoer een korte presentatie gegeven van het MDG -ambassadeurschap en de huidige ontwikkelingen binnen de United Nations MDG. Door de werkgroep verkiezing MDG- Jeugdambassadeur werd ook kort aangegeven welke de verdere stappen zijn naar het moment van de verkiezing toe.

Na screening van de ingediende stukken van de sollicitanten, zullen zij deze week nog worden opgeroepen voor een sollicitatie gesprek. Tijdens dit gesprek zullen zij worden getoetst op hun kennis en ervaring met de MDG’s.

De volgende stap, voor degene die goed bevonden zijn na het sollicitatiegesprek, is dan kennismaking met het Nationaal Jeugd Parlement(NJP) Suriname. Bij deze kennismaking mogen de geselecteerden zich presenteren en aangeven waarom zij belangstelling hebben voor het MDG ambassadeurschap. Het is de bedoeling dat de kandidaten door een strenge selectieprocedure gaan.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…