fbpx

67-jarige vrouw omgekomen bij brand

Zondagochtend is een 67-jarige vrouw omgekomen bij een woningbrand aan de Fluorstraat. De melding is omstreeks 06:00 uur gedaan. De brandweer van post Geyersvlijt was er binnen 4 minuten, meldt de voorlichting van de brandweer. De brandweer trof een uitslaande brand aan.

Het in steen opgetrokken laagbouwpand werd bewoond door 8 personen die allen sliepen tijdens het ontstaan van de brand. De bewoners werden gewekt door een intense hitte en rookontwikkeling.

Zeven van de bewoners hebben zich vanuit het achterste gedeelte van het huis in veiligheid weten te brengen. Op gegeven moment kwamen zij tussen het brandend pand en schutting terecht. Zij moesten langs het brandend pand naar de straat toe vluchten en hebben hierdoor rook ingeademd.

Naar zeggen van één van de bewoners konden zij het latere slachtoffer niet meer redden.

BEKIJK OOK
Ramdin weerlegt beweringen over ontvangst op Bali

Het pand was voor een overgroot deel voorzien van traliewerk. Doordat de elektriciteitstoevoer naar het pand niet gelijk kon worden afgesloten, werd het personeel tijdens het optreden meerdere malen geraakt door stroomstoten.

Tijdens de blussingswerkzaamheden zijn vuurwerk en scherpe munitie die in de berging waren opgeslagen, ontploft en afgegaan.

Het huis dat niet tegen brand was verzekerd, werd totaal door de brand verwoest. Een personenauto die in de garage was geparkeerd, werd eveneens door de vlammen verteerd.

De brandweer had het vuur binnen 40 minuten onder controle en heeft kunnen voorkomen dat het vuur naar andere woningen oversloeg.(GFC)