STVS en Ambassadeur van Azerbaijan bespreken samenwerkingsmogelijkheden

De ambassadeur van Azerbaijan, Elkan Polukhov heeft een bezoek gebracht aan de Surinaamse Televisie Stichting.

Polukh Ogly Polukhov, de niet residerende ambassadeur van Azerbaijan die donderdag zijn geloofsbrief aan president Desi Bouterse heeft aangeboden, heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om vanwege zijn media achtergrond van gedachten te wisselen over samenwerkingsmogelijkheden met STVS-directeur Steven Rodriguez.

De ambassadeur heeft binnen de mediawereld in Azerbaijan diverse functies bekleed. In Baku, de hoofdstad van Azerbaijan, wordt een van de grote internationale filmfestivals gehouden, onder de naam Baku Toeristisch Filmfestival.

De focus wordt gelegd op het uitwisselen van onder andere cultuurgerelateerde televisieproducties en in een later stadium volgen er mediatrainingen voor personeelsleden van beide landen.

Ambassadeur Polukhov kreeg een rondleiding binnen de STVS. Volgens Steven Rodrigeuz is dit de voortzetting van de internationale activiteiten van de STVS met voornamelijk televisieproducties over ons land. Hiermee wordt er opnieuw een podium gecreëerd voor de promotie van onder andere de culturele diversiteit van ons land.

De ambassadeur keert dit weekend terug naar zijn standplaats in Brazilië.(GFC)

Overige berichten