fbpx

63- jarige jaloerse heer verbiedt zijn veel jongere vriendin om mannen te volgen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 63- jarige man heeft zijn 19 jaar jongere vriendin een opmerkelijk maar vergaand verbod opgelegd.

De jaloerse zestiger uit Den Haag wil niet meer dat zijn geliefde mannen volgt op sociale media, want zo beweert hij, dat is een subtiele vorm van overspel.

De twee die al sinds 2003 een LAT- relatie hebben, hebben vanwege verschillende inzichten hierover vaker hoogoplopende ruzies.

Vooral het bekijken van jonge aantrekkelijke mannelijke influencers op haar mobiele telefoon zegt hij als zeer storend en bovenal beledigend jegens hem te ervaren.

Een maatschappelijk werkster verbonden aan het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) zegt aan GFC Lifestyle dat de heer waarschijnlijk erg onzeker is over zichzelf.

OOK INTERESSANT
Vrouw(26) uit Gent mag alleen op afspraak bij haar geliefde langskomen

Jaloezie is een emotie die zwakte en wanhoop weerspiegelt. Het komt vaker voor dat heren die een serieuze liefdesrelatie hebben met veel jongere vrouwen onzeker worden op hogere leeftijd. Zij gaan er vanuit dat zij niet meer zo aantrekkelijk zijn voor hun partner”, aldus de deskundige.

Zij wijst er echter op dat vrouwen over het algemeen vaker jaloerser zijn dan mannen.

Volgens een onderzoek worden vrouwen voornamelijk geassocieerd met emotie, wat misschien de reden is waarom ze worden beschouwd als jaloerser dan mannen. Mannen worden over het algemeen geassocieerd met ‘hardere’ vormen van emotie, zoals woede.

Foto ter illustratie.